Υλικά:

• 1 κιλό μπαρμπούνια
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• σκόρδο (όσο μας αρέσει)
• 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. ξίδι
• λίγη ρίγανη
• φύλλα δάφνης
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο κοπανισμένο, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα τη σάλτσα και προσθέτουμε προσεκτικά τα τηγανισμένα ψάρια. Τα βράζουμε γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Σε 20 λεπτά τα μπαρμπούνια είναι έτοιμα. Σερβίρουμε την επιπλέον σάλτσα χωριστά.