Σήμερα παρουσιάζουμε την παραδοσιακή συνταγή Ρεγάλι, από τα χωριά της Μάνης που αντικαθιστά την μαγειρίτσα.

Υλικά (για 6 άτομα):

1 αρνίσια συκωταριά
Έντερα από αρνί
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κούπα κόκκινο κρασί
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι

Παρασκευή:

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τα έντερα, τα ζεματάμε αφήνοντας τα στο νερό που βράζει 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ανακατεύουμε τα εντόσθια και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στη φωτιά, να «πιούν» πρώτα τα υγρά που θα βγάλουν.

Τα σοτάρουμε ρίχνοντας εναλλάξ ελαιόλαδο και κρασί, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε ι κούπα νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Αφήνουμε το ρεγάλι να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με την σάλτσα. Αν θεωρείτε ότι χρειάζεται προσθέστε ακόμα λίγο νερό.

Καλή όρεξη. Καλή Ανάσταση!