Σας παρουσιάζουμε συνταγές ζαχαροπλαστικής που προέρχονται απο τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης.

Δίπλες

Υλικά:

7 αυγά ολόκληρα
4 κρόκους
1 φλιτζάνι κονιάκ
2 βανίλιες
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 φλιτζανάκι λάδι
Tριμμένα καρύδια

Παρασκευή:

Χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Σ’ ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το λάδι και τα τρίβουμε, μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά του πρώτου μπολ και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν κρυώσουν, τις περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.