Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης.

Περιβολομαγέρεμα με λαχανικά

Υλικά:

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φασολάκια
1 φλιτζάνι βλήτα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κολοκυθοκορφάδες ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες σε κύβους
1 κρεμμύδι
½ κιλό φέτα πικάντικη
αλάτι – πιπέρι

Παρασκευή:

Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε ελαφρά και προσθέτετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά και ρίξτε αμέσως μετά τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα φασολάκια, μαζί με την ντομάτα και ½ φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 περίπου λεπτά.

Ξεσκεπάζετε και ρίχνετε τα βλήτα, τις κολοκυθοκορφάδες, το αλάτι και το πιπέρι, ανακινώντας ελαφρά το φαγητό, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιρούνι.

Αν το φαγητό έχει αρκετό νερό, δεν χρειάζεται να προσθέσετε άλλο. Αν όχι, συμπληρώνετε με πολύ προσοχή ακόμη λίγο και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στα τελευταία λεπτά προσθέτετε την φέτα, χωρίς να ανακατέψετε με το πιρούνι.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα φασολάκια, με κολοκυθοκορφάδες και να τις κάνετε γιαχνί.

Καλή σας όρεξη!