Χοιρινό με ελιές
Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης, από τον Οδηγό Συνταγών της «Τσικάκης – Γιαννόπουλος Α.Ε.»
Χοιρινό με ελιές
Υλικά:
4 φέτες χοιρινό κρέας νουά (200-250 γρ. η καθεμιά)
50 γρ. πράσινες ελιές Λακωνίας
100 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
10 φύλλα βασιλικού
250 γρ. μανιτάρια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια τοματοπολτό ελαφρά συμπυκνωμένο
150 γρ. κρασί κόκκινο Λακωνίας
350 γρ. ρύζι
3 κουταλιές σούπας λάδι Λακωνίας
20 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε τις φέτες του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το κρέας και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια για να μαραθούν. Προσθέτετε το κρασί, τον τοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο και το βασιλικό ψιλοκομμένο και βράζετε για 10 λεπτά. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το κρέας και τις ελιές κομμένες σε φετάκια και βράζετε για 50-60 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε άφθονο αλατόνερο που κοχλάζει για 15 λεπτά. Το στραγγίζετε και το σερβίρετε με το κρέας.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο:1 ώρα
Καλή σας όρεξη!