Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης, από τον Οδηγό Συνταγών της «Τσικάκης – Γιαννόπουλος Α.Ε.»

Χοιρινό με δενδρολίβανο

Υλικά:

  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • 200 γρ. φασολάκια κομμένα καρέ
  • 200 γρ. αρακά
  • 200 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 1 ποτήρι κρασί άσπρο Λακωνίας
  • 1 -2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι Λακωνίας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε στην ψηστιέρα το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Εν συνεχεία προσθέτετε τις μπριζόλες αλατοπιπερωμένες. Αφήνετε να ροδίσουν 10 λεπτά, πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο και εν συνεχεία τις σβήνετε με το κρασί. Κατόπιν βράζετε τα χορταρικά σε αρκετό νερό αλατισμένο για 10 λεπτά, κατόπιν τα σωτάρετε σ' ένα τηγάνι με το φρέσκο βούτυρο και σερβίρετε τις μπριζόλες ζεστές με γαρνιτούρα χορταρικά.