Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό παστός μπακαλιάρος κομμένος σε κομμάτια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
200 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι βότκα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 δαφνόφυλλα
3 κουτ. Της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο Λακωνίας
Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα
Φρυγανιασμένες λεπτές φέτες μπαγκέτας ψωμιού
Μαϊντανό ψιλοκομμένο


Παρασκευή

Από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας βάζετε τον μπακαλιάρο σε λεκάνη με νερό για να ξαλμυρίσει, αφού τον έχετε κόψει σε κομμάτια. Αλλάζετε 2-3 φορές το νερό. Την ημέρα που θα τον μαγειρέψετε τον καθαρίζεται από τα λέπια και τον ξεπλένετε καλά.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα μανιτάρια, μέχρι να μοιρασθούν ελαφρά, και σβήνετε με τη βότκα. Αφού εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτετε την ντομάτα με τον μαΪντανό.

Αραδιάζετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε ένα λαδωμένο ταψί, προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνγ, πιπέρι, ενώ από επάνω ρίχνεται το μίγμα με τα μανιτάρια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε σε κάθε πιάτο από δύο φέτες μπακαλιάρου με τη σάλτσα του, τοποθετώντας από επάνω 2-3 φρυγανιασμένες φέτες ψωμιού και ψιλοκομμένο μαΪντανό

Αντί για βότκα μπορείτε να προσθέσετε Λευκό κρασί