Υλικά
2 κιλά κατσίκι ολόκληρο (όχι τεμαχισμένο)
αλάτι χονδρό
πιπέρι
δεντρολίβανο
αμπελόβεργες

Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας
Κόβουμε τις αμπελόβεργες σε μήκος ίδιο με το εσωτερικό του ταψιού.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αμπελόβεργες από τα κομπάκια. Τις τοποθετούμε στο ταψί πρώτα οριζόντια τη μία δίπλα στην άλλη και μετά κάθετα, ώστε να σχηματιστεί μία σχάρα.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο το κατσίκι. Αν είναι μπούτι, ανοίγουμε τρύπες και τις γεμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 κελσίου.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μαρουλοντομάτα με μπόλικα κρεμμυδάκια φρέσκια.