Καλοκαιρινή τερίνα
Υλικά:
500 γρ. κέικ βανίλια έτοιμο ή τσουρέκι
½ κιλό φράουλες
½ κιλό βατόμουρα
100 γρ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα. Βάζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το λικέρ εκτός φωτιάς και αφήνουμε τη «μαρμελάδα» να κρυώσει. Στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα μία φέτα κέικ πάχους 1 εκατοστού. Βρέχουμε με το μείγμα βατόμουρων και συνεχίζουμε με το 1/3 από τις φράουλες. Συνεχίζουμε με άλλη μία φέτα κέικ ακολουθώντας την ίδια διαδικασία και τελειώνοντας με την τελευταία φέτα κέικ. Βρέχουμε καλά την τερίνα με την υπόλοιπη «μαρμελάδα» βατόμουρο, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο με κάτι βαρύ από πάνω. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαντιγί.
ΤΙΡ: Αν δεν βρούμε βατόμουρα, μπορούμε να βάλουμε 1 βάζο των 400 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο με 100 γρ. νερό, αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη συνταγή.