Μπρουσκέτες κοτόπουλου
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλο
1 φλ. του τσαγιού αλεύρι
2-3 αβγά
¼ φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
3 φλ. του τσαγιού φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί θρυμματισμένο
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
λάδι
3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
αλουμινόχαρτο
Παρασκευή:
Με βαρύ αντικείμενο χτυπάμε πολύ καλά τα στήθη να πλατύνουν, ειδικά στο πιο χοντρό μέρος. Τα αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αβγά και σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Περνάμε τα στήθη ένα ένα στο αλεύρι και μετά στο αβγό και στο τέλος από τη φρυγανιά ή από το θρυμματισμένο ψωμί. Κόβουμε τετράγωνα φύλλα από το αλουμινόχαρτο σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από τα στήθη. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και από πάνω περιχύνουμε από μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε σε ταψί τα κοτόπουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 20 λεπτά και τα γυρίζουμε να ψηθούν από την άλλη μεριά για άλλα 5 λεπτά. Αναμειγνύουμε τις ντομάτες με λίγα λάδι, θυμάρι, το σκόρδο τριμμένο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζουμε το μείγμα στις μπρουσκέτες και ψήνουμε για 5 λεπτά ή σερβίρουμε το μείγμα της ντομάτας φρέσκο επάνω στο ψημένο κοτόπουλο.
Συμβουλές: Γι' αυτό το πιάτο είναι ιδανικό το μπαγιάτικο ψωμί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κριθαρένιο, μαύρο ή πολύσπορο. Ψήνετε με ανοιχτό το αλουμινόχαρτο, για να κάνει μία χρυσαφί κρούστα σαν να το τηγανίζετε. Μπορείτε να σερβίρετε τις μπρουσκέτες με σος γιαούρτι, στο οποίο θα βάλετε λίγο αλάτι, λάδι και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Είναι ένα ωραίο πιάτο για μπίρα, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Αν κόψετε κάθε κομμάτι κοτόπουλο σε μπουκίτσες, είναι κατάλληλα και για μπουφέ - χωρίς την ντομάτα, και για παιδικό πάρτι.