Υλικά:

• 3 ψαρονέφρια
• 1/2 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο Λακωνίας
• 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
• 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
• 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
• 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
• χυμός 1 λεμονιού
• 2 σκελίδες σκόρδο
• αλάτι
• θυμάρι

Παρασκευή:

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια, κατά προτίμηση όχι σε μπουκίτσες αλλά σε μακρόστενες λωρίδες, λεπτές και με 3 εκ. μήκος. Κόβουμε και το τυρί σε κύβους μεγαλύτερους από το ζάρι. Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε καλά το ψαρονέφρι, να πάρει χρυσό χρώμα. Πριν τηγανιστεί το κρέας, ρίχνουμε και τα κρεμμύδια να γλασάρουν. Προς το τέλος προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί να μαλακώσει λίγο και μαζί το σκόρδο, κομμένο σε ψιλά φετάκια ή πολτοποιημένο. Αλατίζουμε την τηγανιά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί λίγο, ρίχνουμε και το λεμόνι. Στο τέλος προσθέτουμε θυμάρι και σερβίρουμε.

Συμβουλές: Αυτό το πιάτο μπορούμε να το κάνουμε και με άλλο κομμάτι από χοιρινό κρέας, αλλά Θα πρέπει πρώτα να το βράσουμε να μαλακώσει, γιατί αλλιώς θα είναι σκληρό. Αφού πιει τα υγρά και στεγνώσει, τότε το σοτάρουμε, όπως περιγράφω για το ψαρονέφρι. Το ψαρονέφρι είναι ένα γρήγορο πιάτο, επειδή είναι το πιο μαλακό κρέας του χοιρινού, γιατί είναι το φιλέτο του. Γίνεται σε 5 λεπτά. Εάν σ' αυτή τη συνταγή προσθέσουμε μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, φτιάχνουμε ένα κυρίως πιάτο και το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.