Είναι απολύτως φυσιολογικό και λογικό να μην αρέσει σε κανέναν η αποτυχία. Πολλοί, μάλιστα, είναι εκείνοι, που από όταν ήταν παιδιά, ακόμα και ένας κακός βαθμός σε ένα διαγώνισμα τους γέμιζε με απογοήτευση και θλίψη. Δυστυχώς, κάποιοι γονείς ή καθηγητές, αντί να τονίσουν ότι κάθε αποτυχία είναι μια μεταμφιεσμένη ευκαιρία για μάθηση και εξέλιξη, ενισχύουν περισσότερο την βαθμοθηρική φύση του εκπαιδευτικού συστήματος με την συμπεριφορά τους.

Αλλά όταν μεγαλώνεις και δημιουργείς την δική σου επιχείρηση, η πίεση του να κάνεις τα πάντα σωστά είναι μεγαλύτερη, καθώς αν μαζευτούν πολλές άστοχες αποφάσεις, τότε η πτώχευση και το λουκέτο είναι μονόδρομος.

Εννοείται ότι το να μην κάνεις ποτέ κανένα λάθος είναι αδύνατο. Παρόλα αυτά, παρακάτω θα βρεις μερικές απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντοτε ένα καθαρό μυαλό για να κρίνεις τις επιλογές που έχεις κάθε στιγμή μπροστά σου.

1. Σύμβουλος

Δεν είναι τυχαίο που στις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις ο γενικός διευθυντής περιτριγυρίζεται από μια ομάδα συμβούλων. Ένας από τους λόγους που έχει καθιερωθεί αυτή η πρακτική είναι γιατί είναι αναγκαίο να αξιολογεί ένα πρόβλημα από πολλές διαφορετικές οπτικές, ώστε να βρει την καλύτερη λύση, που θα φέρει θετικά αποτελέσματα σε κάθε διαφορετικό κλάδο της επιχείρησης. Ένας άνθρωπος δεν κατέχει όλες τις γνώσεις για να είναι σε θέση να εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός πλάνου από πόστα στα οποία δεν κατέχει εμπειρία. Για αυτό και εσύ καλό είναι να μην πέσεις στην παγίδα αυτή. Οι συνεδρίες business coaching με την Άννα Κονταράτου βοηθούν ώστε να διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου και να ανταποκρίνεσαι πιο σωστά και αποτελεσματικά σε τομείς της διοίκησης που υστερείς.

2. Φρόντισε την ψυχική σου υγεία

Η διοίκηση μιας εταιρείας, είτε μικρής είτε μεγάλης, έχει μεγάλες ευθύνες, άρα και μεγάλα βάρη. Όσο δύσκολο και αν φαντάζει το να καταφέρεις να βγάλεις από το μυαλό σου τις επαγγελματικές σκοτούρες, θα πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου να σταματήσει να εργάζεται μόλις έρθει η ώρα του σχολάσματος και να χαλαρώσει για μερικές ώρες. Δεν γίνεται όλη σου η ζωή να είναι η δουλειά σου. Πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου, οργάνωσε εξορμήσεις σε κοντινά μέρη με φίλους και αφού πιεις ένα ρόφημα πρωτεΐνης από το flexstores.gr κάνε την γυμναστική σου. Κάνοντας απλές δραστηριότητες που σου φέρνουν χαρά, θα παρατηρήσεις ότι θα έχεις την ενέργεια και την ψυχική δύναμη να ανταποκριθείς ακόμα καλύτερα και σε θέματα δουλειάς.

3. Πρόσεξε την διατροφή σου

Για να βελτιώσεις την ψυχική υγεία σου, θα πρέπει να προσέξεις και την διατροφή σου, αφού η ποιότητα και η ποσότητα των τροφών που καταναλώνεις επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής σου. Ένα από τα σημαντικότερα λάθη που κάνει πολύς κόσμος είναι ότι τρώει με κριτήριο τις θερμίδες και όχι τα μακροθρεπτικά συστατικά. Ο ειδικός εφαρμογών διαιτολογίας Δημήτρης Οικονομάκης στο myflex.gr είναι σε θέση όχι μόνο να σου εξηγήσει πώς τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνουμε είναι αυτά που καθορίζουν την ποιότητα της διατροφής μας αλλά και να σου προτείνει ένα διατροφικό πλάνο που ανταποκρίνεται στις ατομικές σου ανάγκες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις