Η φωτογραφία του άνδρα που τρέχει, μπορεί να αποκρυπτογραφήσει το είδος της διαδικασίας σκέψης που έχουν οι άνθρωποι – και αυτό που βλέπετε πρώτα θα σας πει εάν δυσκολεύεστε να κάνετε πολλές εργασίες.

Τι δείχνει η οπτική ψευδαίσθηση

Η απλοϊκή εικόνα δείχνει μια σκοτεινή φιγούρα την ώρα που τρέχει – αλλά το θέμα είναι το εξής: Τον βλέπετε να τρέχει προς το μέρος σας ή να απομακρύνεται από εσάς;

Ο εγκέφαλος του καθενός αποκρυπτογραφεί διφορούμενες εικόνες με διαφορετικούς τρόπους, λόγω των ποικίλων διαδικασιών καθώς λαμβάνουν και επεξεργάζονται πληροφορίες. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι κάποιοι λάτρεις της οπτικής ψευδαίσθησης μπορεί να ερμηνεύσουν την συγκεκριμένη εικόνα ως έναν άνδρα που τρέχει μακριά από εσάς και όχι προς εσάς.

optiki-pseydaisthisi.jpg
Ο άνδρας δρομέας σας πλησιάζει ή απομακρύνετε από εσάς;

Τι σημαίνει λοιπόν, αν είδατε τον δρομέα να πλησιάζει;

Σύμφωνα με το Fact Factories, αυτό σημαίνει ότι έχετε έναν πιο ανδρικό εγκέφαλο. Προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματά σας και να προσπεράσετε τα δύσκολα εμπόδια της ζωής χρησιμοποιώντας τις επί τόπου αναλυτικές σας δεξιότητες και τον καλό λόγο. Μαθαίνεις πολύ γρήγορα μόλις σου κινήσει την περιέργεια κάτι. Και τότε είναι που εστιάζεις όλη σου την ενέργεια σε αυτό μέχρι να βρεις έναν τρόπο για το πώς να το προσεγγίσεις.

Αλλά το να παλεύετε να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, δεν είναι το πλεονέκτημά σας – δεν είστε καλός στο multi tasking και προτιμάτε να εστιάσετε σε ένα πράγμα τη φορά. Μόλις καταλήξετε σε μια ιδέα ή σχηματίσετε μια ισχυρή άποψη για κάτι, είστε έτοιμοι να την υποστηρίξετε με πειστικά επιχειρήματα επειδή είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, για τις ικανότητές σας για εξαιρετική εστίαση και προσοχή.

Κι αν είδατε στην οπτική ψευδαίσθηση τον δρομέα να απομακρύνετε από εσάς;

Όσοι είδαν στην εικόνα έναν άνδρα να απομακρύνετε από εσάς, αυτό σημαίνει ότι έχετε πιο γυναικείο εγκέφαλο. Αυτό υποδηλώνει ότι οι αναλυτικές σας δεξιότητες και ο συλλογισμός είναι στο μέγιστο. Βασίζεστε στις αισθήσεις και τη λογική σας και δεν βιάζεστε όταν παίρνετε μια απόφαση. Ο εγκέφαλός σας είναι στα καλύτερά του όταν βυθίζεστε σε κάτι δημιουργικό ή δημιουργείτε κάτι από την αρχή.

Είστε εξαιρετικός multitasker και έχετε καταπληκτική μνήμη. Αυτό στο οποίο μπορείτε πάντα να βασίζεστε είναι η διαίσθησή σας και οι άριστες αισθήσεις σας.

Το κλισέ με τον ανδρικό και γυναικείο εγκέφαλο

Πάντως, είτε δείτε τον δρομέα να απομακρύνετε είτε να σας πλησιάζει, η ιδέα αυτής της εξαιρετικής οπτικής ψευδαίσθησης είναι πολύ πιο βαθιά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας – καθώς θέλει να καταστρέψει τους μύθους.

Οι ειδικοί έχουν μελετήσει τις διαφορές μεταξύ του εγκεφάλου των ανδρών και των γυναικών για δεκαετίες σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν τα στερεότυπα των φύλων. Η νευροεπιστήμονας Ντάφνα Τζόελ ξεκίνησε ένα μάθημα αφιερωμένο στο καυτό αυτό θέμα το 2009 στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Η πρωτοποριακή έρευνά της είχε ως στόχο να καταστρέψει τα κλισέ - ότι οι άνδρες είναι πιο ανταγωνιστικοί και οι γυναίκες καλύτερες στην επικοινωνία. Ωστόσο, η συζήτηση συνεχίζεται - με ορισμένους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν ωφελεί η ταξινόμηση τμημάτων του εγκεφάλου σε θηλυκές και αρσενικές πλευρές. Άλλοι πιστεύουν ότι οι πράξεις μας στην πραγματικότητα καθορίζονται από τη σύνθεση του εγκεφάλου μας, ο οποίος στη συνέχεια τονώνεται από την κοινωνικοποίησή μας.

Τέλος, εάν σας άρεσε αυτή η οπτική ψευδαίσθηση, το τελευταίο διάστημα
κυκλοφορούν πολλές στο διαδίκτυο που βοηθούν να ανακαλύψετε στοιχεία για τον εαυτό σας, όπως η ψευδαίσθηση με την γάτα, σύμφωνα με την οποία ανάλογα με το τι βλέπετε, αποκαλύπτει τι τύπος είστε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις