Πατάτα φούρνου με τυριά και πιπεριές
Υλικά:
• 6 μεγάλες πατάτες
• 200 γρ. διάφορα μαλακά τυριά
• 1 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
• 2 πιπεριές χρωματιστές πολύ ψιλοκομμένες
• 6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
• 4 φέτες μπέικον
• λίγο σαλάμι, ρόκα (για τη γαρνιτούρα)
Παρασκευή:
Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο για 60-70 λεπτά. Τις κρατάμε ζεστές μέσα στο αλουμινόχαρτο. Χαράζουμε τις πατάτες και με κουτάλι αδειάζουμε από καθεμία την ψίχα. Σοτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τις χοντροκομμένες πατάτες (την ψίχα που αδειάσαμε) και την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε λίγο να πιει τα υγρά - εάν έχει. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τα τυριά. Γεμίζουμε πάλι τις πατάτες και, όπως είναι στο αλουμινόχαρτο, τις βάζουμε στον φούρνο να γκρατιναριστούν και να λιώσουν τα τυριά. Διακοσμούμε με σαλάμι και ρόκα.
Συμβουλές: Αυτές οι πατάτες κάνουν εκτός από ορεκτικό και για γαρνιτούρα ενός ψητού. Αφού τις ψήσουμε, μπορούμε να τις κρατήσουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.