ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Εκεί που νομίζεις πως την έχεις εξαντλήσει, πάντα σου εμφανίζει ένα κρυμμένο καταρράκτη, μια παραλία που δεν έχεις βουτήξει, ένα μυστικό χωριό, ένα μαγεμένο δάσος. Όπως αναφέρει το in2life.gr, Η Πελοπόννησος είναι πραγματικά ανεξάντλητη, κι αυτές είναι μόνο είκοσι από τις εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις αν θέλεις να λες ότι έχεις αρχίσει να τη γνωρίζεις.

Να βουτήξεις από τα βραχάκια και τις πλατφόρμες στο απόλυτο τιρκουάζ των νερών τύφλα-να-‘χει-το-Ιόνιο, στο Λιμένι της Μάνης.

Να στρωθείς για πικνίκ στη σκιά εκατομμυρίων βελανιδιών που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό, στο υπέροχα επίπεδο Δάσος της Φολόης.

Να περπατήσεις δρόμους που περπατούσαν άνθρωποι πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, στον μεγαλειώδη αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.

Να δεις τουλάχιστον μία παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αναρρίχηση, σκαρφαλώνοντας τα κατακόκκινα βράχια του Λεωνίδιου.

Να πιάσεις τραπέζι για ουζάκια και θαλασσινά πλάι στο μοναδικό φιόρδ της Ελλάδας, στον Γέρακα της Λακωνίας.

Να στρώσεις πετσέτες και ψάθες στην πουδρένια αμμουδιά της Βοϊδοκοιλιάς.

Να βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά του Φωκιανού, με θέα τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που βουτούν κι αυτές μαζί με σένα απότομα στην θάλασσα.

Να διασχίσεις με τη βάρκα τον Μεγάλο Ωκεανό στα βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας Σπήλαια του Διρού.

Να νιώσεις πρωταγωνιστής του Game of Thrones, εξερευνώντας γιγαντιαία κάστρα σαν τον Ακροκόρινθο, τη Μεθώνη και το Χλεμούτσι.

Να περπατήσεις τα μονοπάτια των Βυζαντινών στην καστροπολιτεία του Μυστρά.

Και να κοιμηθείς ένα βράδυ στο ωραιότερο, ζωντανότερο και άλλα τέτοια υπερθετικά κάστρο της Ελλάδας, τη Μονεμβασιά.

Να τρέξεις μισό γύρο στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, και να μείνεις με ανοιχτό το στόμα μπροστά σε ένα από τα ωραιότερα αγάλματα της αρχαιότητας, τον Ερμή του Πραξιτέλη, στο μουσείο της.

Να αφήσεις τους άλλους να ψήνονται στις παραλίες, για να απλώσεις την πετσέτα σου στη σκιά των πλατανιών και να βουτήξεις στα απολύτως παγωμένα νερά του καταρράκτη της Νέδας.

Να βολτάρεις βράδυ σε πέτρινα σοκάκια, στην φωτισμένη σχεδόν εξολοκλήρου από κεράκια Αρεόπολη της Μάνης.

Να δεις τον ήλιο να βουτά στην θάλασσα ξαπλωμένος/η στην τέλεια αμμουδιά των Λουτρών της Κυλλήνης.

Να διασχίσεις με τη βάρκα του rafting το συγκλονιστικό Φαράγγι του Λούσιου.

Να σταθείς στο πλάτωμα που κάποτε ήταν η αυλή του παλατιού του Αγαμέμνονα, στις Μυκήνες, και να χαζέψεις την θάλασσα απ’ όπου έφυγαν τα πλοία για την Τροία.

Να περπατήσεις το φαράγγι του Ταΰγετου, για να καταλήξεις στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριουδάκι-κόσμημα της Κουμουστάς.

Να κάνεις μια βουτιά με μάσκα πάνω από την αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία του κόσμου, στο Παυλοπέτρι, πριν πάρεις το καράβι για την εξωτική παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις