ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Η φύση τόσο πλούσια και προικισμένη! Οι πετρόχτιστες βύσες με άφθονο, τρεχούμενο, δροσερό νερό, το γραφικό γεφυράκι που σε οδηγεί στη φάρμα Ρηγόγιαννη.

Τα περίφημα ιχθυοτροφεία πέστροφας σε συνδυασμό με τον νερόμυλο που λειτουργεί ασταμάτητα και βγάζει το φρεσκοαλεσμένο αλεύρι κάνουν αυτό το μικρό χωριό τόσο δημοφιλές και ξεχωριστό.

Το Πλανητέρο απέχει 7,5 χλμ. από την Κλειτορία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει. Είναι ορεινό χωριό με υψόμετρο 697 μέτρα, χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από το πανέμορφο πλατανοδάσος των πηγών του Αροάνιου ποταμού και είναι γνωστό για τους πολλούς νερόμυλους και τα ιχθυοτροφεία που διαθέτει.

Μέσα στο πλατανόδασος αυτό, που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, λειτουργούν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την φημισμένη ποταμίσια πέστροφα της περιοχής.

Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου.

Το απίστευτο δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια, οι νεροτριβές και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού με τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή.

Όπως αναφέρει το kalavrytanews.gr, στο Πλανητέρο υπάρχουν ταβέρνες που λειτουργούν γύρω από τις πηγές. Εκεί θα φάτε κυρίως πέστροφα και θα θαυμάσετε τα ιχθυοτροφεία, όπου μπορείτε να δείτε και πώς γίνεται η αλίευση του ψαριού.

Το Πλανητέρο εκτός από το μοναδικό φυσικό καλός, διαθέτει πλούσια ιστορία, ενώ οι Πλανητεριώτες δημιουργικοί και δραστήριοι διέπρεψαν σε όλους τους τομείς. Σημαντική συμβολή των απανταχού Πλανητεριωτών, του Συλλόγου αλλά και της Ένωση Μύλων - Υδροτριβών και Ιχθυοτροφείων.

Είναι ένα χωριό σπάνιας ομορφιάς που αποτελεί πόλο έλξης αλλά επιβάλλεται η στήριξη και η ανάδειξή του από τους τοπικούς άρχοντες, φορείς και διοικούντες.

Δείτε φωτογραφίες του kalavrytanews.gr:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις