Ένα ελαφρώς πικάντικο φιλέτο χοιρινό, ψημένο στο τηγάνι με αγελαδινό βούτυρο, φρέσκα μυρωδικά και διάφορα πιπέρια είναι ότι καλύτερο για ένα ιδιαίτερο και γευστικό πιάτο στο τραπέζι της Κυριακής (και όχι μόνο).

Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και λουίζα θα δώσουν ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα στο κρέας και θα συμπληρώσουν με τον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο το αγελαδινό βούτυρο και την πικάντικη γεύση των πιπεριών.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 3 φιλέτα χοιρινά:

  • 3 φιλέτα χοιρινού (ψαρονέφρι) ολόκληρα
  • Ένα μπουκέτο με φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, θυμάρι ρίγανη, λουίζα) δεμένα με σπάγκο μαγειρικής
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και πατημένη (πατάμε με την άκρη της παλάμης μας ή με το γουδοχέρι να απλωθεί η σκελίδα αλλά όχι να διαλυθεί)
  • 120 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • Διάφορα πιπέρια ολόκληρα (λευκό, κόκκινο, πράσινο μαύρο)
  • Χοντρό αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο ροζέ κρασί

Μαγείρεμα:

  • Μέσα σε ένα γουδί αδειάζουμε τα διάφορα πιπέρια και τα σπάμε με το γουδοχέρι
  • Σε ένα ταψάκι, βάζουμε χοντρό αλάτι και τα σπασμένα πιπέρια. Εκεί “περνάμε” τα φιλέτα αφού πρώτα τα έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τσουλάμε τα φιλέτα μέχρι να απλωθεί παντού επάνω τους μια κρούστα αλατιού και πιπεριών
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο από το βούτυρο κι εκεί ξεκινάμε να ψήνουμε τα φιλέτα αργά σε χαμηλή φωτιά. Γυρίζουμε πλευρά τακτικά ώστε τα φιλέτα να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
    Μέσα στο τηγάνι έχουμε αφήσει το μπουκετάκι με τα φρέσκα μυρωδικά και την πατημένη σκελίδα σκόρδο
  • Κάθε φορά που απορροφάται το βούτυρο συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ώστε να μη μείνει χωρίς λίπος το τηγάνι μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος
  • Μόλις τα φιλέτα μας έχουν πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές σβήνουμε με το ροζέ κρασί και αφήνουμε το κρέας να πιεί το κρασί μέχρι στο τέλος να έχουμε μια λεία σάλτσα
  • Μόλις βγάλουμε από τη φωτιά, πάνω σε ξύλο κοπής κόβουμε λεπτές φέτες από το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγο έξτρα πιπέρι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις