Γεμιστά μανιτάρια με ξινομυζήθρα και φρέσκια ρίγανη
Updated on:
Αυτά τα ψητά μανιτάρια, γεμιστά με ξινομυζήθρα και φρέσκια ρίγανη έχουν τόσο έντονο άρωμα και γεύση που μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και σκέτα. Το ξινότυρο όμως απογειώνει τη νοστιμιά τους και τα κάνει νούμερο ένα επιλογή για ένα ξεχωριστό ορεκτικό. Επιπλέον πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Τα μανιτάρια είναι ένα πολυμορφικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους στη μαγειρική και να δώσει πολύ έντονες γεύσεις. Μπορούν να συμπληρώσουν το ίδιο άψογα ένα πιάτο με το να πρωταγωνιστήσουν σε μια συνταγή.
Υλικά για 8 – 10 μανιτάρια:
- 1 πακέτο μανιτάρια Portobello καφέ (500 γρ) – συνήθως οι συσκευασίες των 500 γραμμαρίων περιέχουν από 7 μέχρι 10 μέτρια μανιτάρια ή λιγότερα κομμάτια αλλά αρκετά μεγαλύτερα
- 250 γρ ξινομυζήθρα
- 150 γρ φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, ισάριθμα με τα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 – 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- 2 κ. σ. χοντρό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγείρεμα:
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε τα μανιτάρια με την κούφια πλευρά να βλέπει προς τα πάνω
- Αφαιρούμε τα πόδια τους (κοτσάνια) και τα αφήνουμε στην άκρη
- Σε ένα μπολάκι τρίβουμε το σκόρδο στο λεπτό του τρίφτη, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά
- Πασπαλίζουμε με αυτό το μίγμα το εσωτερικό των μανιταριών
- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια (ποδαράκια) που αφαιρέσαμε και τα ρίχνουμε επίσης στο εσωτερικό των μανιταριών
- Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε μανιταριού ένα κομμάτι βούτυρο και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο το βούτυρο θα έχει ποτίσει και μαλακώσει τα μανιτάρια. Είναι τόσο γευστικά που μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και χωρίς τη γέμισή τους
- Βάζουμε λίγο από την ξινομυζήθρα (η οποία δένει άψογα) σε καθένα από τα μανιτάρια, τρίβουμε λίγο πιπέρι και μερικά ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις