ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Το Taste of Loutraki - The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά το τριήμερο 16 με 18 Ιουνίου.

Στο Λουτράκι, στην Περαχώρα και στους Αγίους Θεοδώρους περισσότερες από 40 επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ, sommelier οίνου και νερού καθώς και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει, να γευτεί και να απολαύσει τα προϊόντα της κορινθιακής γης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες.

Θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τυφλή γευσιγνωσία νερού από τον μοναδικό sommelier νερού, Γιάννη Κοροβέση αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, καθώς και live cooking από τους τοπικούς σεφ και wine pairing από εξειδικευμένους sommelier κρασιού.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογευσίας ανοιχτές για το κοινό.

Το Taste of Loutraki- The Corinthian Food Festival γίνεται πλέον ετήσιος θεσμός, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή και εντάσσοντας τις ημερομηνίες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ στα προγράμματα τουριστικών πακέτων αλλά και μεμονωμένων ταξιδιωτών

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου «Ο Ξένιος Ζευς» και του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενώ ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η υλοποίηση είχε ανατεθεί στην εταιρεία Τουριστικού marketing Respond on Demand.

Το Τaste of Loutraki τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας ,του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου - Περαχώρας και είναι ευγενική χορηγία των BROWN HOTELS και του RAMADA & WYNDHAM LOUTRAKI POSEIDON RESORT.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις