Αυτές οι αρωματικές και τυρένιες baby πατάτες στο φούρνο είναι απέξω τραγανές και από μέσα λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα. Το μυστικό αυτής της πανεύκολης συνταγής είναι πως πρώτα βράζουμε τις πατατούλες και μετά τις ψήνουμε.

Τα αρώματα προέρχονται από το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε, το σκόρδο και τη φρέσκια ρίγανη. Η συνταγή είναι ιδανική τόσο για συνοδεία σε διάφορα πιάτα όσο και για κυρίως γεύμα.

Αρωματικές και τυρένιες baby πατάτες στο φούρνο

Υλικά για 1,5 κιλό πατάτες (ένα μέτριο πυρέξ):

  • 1,5 κιλό baby ή πολύ μικρές πατάτες
  • 150 γρ βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • 200 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι & πιπέρι

Προετοιμασία και ψήσιμο:

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε να βράσει μαζί με μια κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Αδειάζουμε τις πατάτες στο νεροχύτη και τις πλένουμε πολύ καλά χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους
  • Βράζουμε για 10 – 15 λεπτά τις πατάτες. Δε θέλουμε να βράσουν εντελώς αλλά μόνο να τρυπιούνται με το μαχαίρι. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ένα πυρέξ
  • Με το εργαλείο που λιώνουμε τον πουρέ ή με το χέρι από το γουδί (ή με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία) πατάμε τις πατάτες ελαφρώς χωρίς να τις λιώσουμε. Θέλουμε απλώς να ανοίξουν και όχι να διαλυθούν
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα αδειάζουμε το βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά
  • Μόλις λιώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο και τα φύλλα από τη φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι πάνω από τις πατημένες πατάτες και περιχύνουμε με το βούτυρο που φτιάξαμε
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 20 - 25 περίπου λεπτά σε φούρνο που καίει
  • Σερβίρουμε τις αρωματικές πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις