Αν αγαπάς κι εσύ τα ζυμαρικά, αυτές οι μανιάτικες μακαρούνες με σάλτσα από φρέσκα λαχανικά, άρωμα βασιλικού και χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι, θα αποτελούν στο εξής ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα.

Μια πολύ εύκολη συνταγή με παραδοσιακά ζυμαρικά Μάνης που αξιοποιεί με εναλλακτικό τρόπο τα αγαπημένα μας λαχανικά.

Μακαρούνες μανιάτικες με λαχανικά και κεφαλοτύρι

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 πακέτο μανιάτικες μακαρούνες (400 γρ)
  • 1 μελιτζάνα τσακώνα μέτρια
  • 1 κολοκύθι μέτριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κόκκινη ντομάτα
  • 2 τριμμένες ώριμες ντομάτες στο λεπτό του τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μερικά φύλλα από φρέσκο βασιλικό (ή ξερό)
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • ½ κ. γ. πελτέ
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

Προετοιμασία και μαγείρεμα:

  • Ψιλοκόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι
  • Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε τη φωτιά
  • Τρίβουμε τη σκελίδα σκόρδο στο λεπτό του τρίφτη και την προσθέτουμε στα λαχανικά
  • Μόλις μαραθούν όλα μας τα υλικά και πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 με 2 λεπτά
  • Προσθέτουμε την κόκκινη ντομάτα ψιλοκομμένη, τη σάλτσα από τις δυο ώριμες ντομάτες και τον πελτέ
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το βασιλικό
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν όλα τα λαχανικά
  • Παράλληλα σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. *Κρατάμε στην άκρη μια κούπα με νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Όταν βράσουν οι μακαρούνες, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα λαχανικών
  • Ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να αναμιχθούν όλα μας τα υλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι και λίγο φρέσκο βασιλικό
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις