Τα μαθηματικό παζλ είναι μια πιο δύσκολη εκδοχή των γρίφων και των παζλ, καθώς αυτά τα παιχνίδια εγκεφάλου επιλύονται με πλευρική σκέψη. Για να βρείτε την λύση θα πρέπει να αναλύετε τα δεδομένα διαφορετικά. Για να φτάσετε στην σωστή απάντηση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Οι γρίφοι και τα παζλ είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας – ακόμη και αν είναι τόσο δύσκολα που μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικά.

Το παρακάτω μαθηματικό παζλ με τα λουλούδια θεωρείται δύσκολο και είναι μια πραγματική άσκηση για τις ικανότητες συλλογισμού σας. Το παζλ κοινοποιήθηκε στο X, πρώην Twitter, στη σελίδα Daily Quiz and Riddles.

Μαθηματικό παζλ: Πρέπει να είστε ιδιαίτερα παρατηρητικοί για να το λύσετε

Το μαθηματικό παζλ:

Στην πρώτη γραμμή της εξίσωσης υπάρχουν 3 κόκκινα λουλούδια που έχουν άθροισμα 60. Στην δεύτερη γραμμή υπάρχει ένα κόκκινο λουλούδι με δύο μπλε λουλούδια, με το σύνολο τους ανέρχεται σε 30. Η τρίτη σειρά έχει ένα μπλε λουλούδι από το οποίο αφαιρούνται δύο κίτρινα, με το αποτέλεσμα να είναι 3.

Με βάση τα παραπάνω, πρέπει να βρείτε την απάντηση της τελευταίας γραμμής, η οποία δείχνει ένα κίτρινο λουλούδι, ένα κόκκινο λουλούδι και ένα μπλε λουλούδι.

Από τις εξισώσεις, βγαίνει ότι ένα κόκκινο λουλούδι ισούται με 20, ένα μπλε λουλούδι ισούται με 5 και ένα κίτρινο λουλούδι ισούται με 1. Έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν ότι η απάντηση στην τελευταία εξίσωση είναι το 101.

Όμως εδώ είναι το σημείο που παίζει ρόλο η παρατηρητικότητα. Το μπλε λουλούδι, που ισούται με 5, έχει 5 πέταλα, ενώ το μπλε λουλούδι που υπάρχει στην τελευταία γραμμή έχει μόνο 4. Άρα ο αριθμός που αντιστοιχεί σε αυτό το λουλούδι είναι το 4.

Άρα η σωστή απάντηση είναι 81 (1 + 20×4= 81).

Πηγή: FOXreport.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις