Τα μαθηματικά μπορεί φαίνονται δύσκολα σε πολλούς ανθρώπους. Όταν καλείστε να λύσετε το παζλ στο οποίο φαίνεται μία τυχαία ακολουθία αριθμών και πρέπει να βρείτε ποιος αριθμός ακολουθεί. Μάλιστα το συγκεκριμένο παζλ άφησε πολλούς που επιχείρησαν να το λύσουν να τσακώνονται για τη σωστή απάντηση μιας και από ότι φαίνεται υπάρχουν δύο λύσεις οι οποίες είναι εξίσου σωστές.

Μόνο αν είσαι «ιδιοφυΐα» μπορείς να λύσεις αυτό το μαθηματικό παζλ

Το παζλ κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα X από έναν λογαριασμό που ονομάζεται @quiz_riddles και έχει τη μορφή τετράγωνου πλέγματος 3 x 4, με κάθε τετράγωνο να περιέχει έναν αριθμό. Η πρώτη σειρά περιέχει τους αριθμούς 1, 2 και 3, η δεύτερη σειρά είναι 4, 5 και 6, η τρίτη γράφει 7, 8 και 9 και η τέταρτη και τελευταία σειρά περιέχει τους αριθμούς 27 και 38. Στο τελευταίο τετράγωνο της τέταρτης σειρά υπάρχει ένα ερωτηματικό καθώς αυτός είναι ο αριθμός που καλείστε να βρείτε.

H λύση για το μαθηματικό παζλ

Το να προκαλείτε συνεχώς το μυαλό σας με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να οξύνει την παρατηρητικότητά σας αλλά και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Επίσης, προπονώντας τον εγκέφαλό σας με τέτοια τεστάκια και δοκιμασίες μπορείτε να βοηθήσετε την ενίσχυση της μνήμης σας αλλά και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να σκέφτεστε λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα.

Το σίγουρο είναι πάντως πως αυτός ο μαθηματικός γρίφος δίχασε το κοινό καθώς υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές απαντήσεις.

Οι 2 απαντήσεις

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απάντηση πρέπει να είναι 49, ενώ άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι η σωστή λύσει είναι ο αριθμός 51. Για ορισμένους, η απάντηση έμοιαζε προφανής. Εάν χωρίσετε το πλέγμα σε στήλες αντί για σειρές, τότε μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον δεύτερο και τον τρίτο αριθμό σε κάθε στήλη, να αφαιρέσετε τον επάνω αριθμό και θα σας μείνει ο τελικός αριθμός.

Αν εφαρμόσουμε αυτό τη μέθοδο στην πρώτη στήλη θα έχουμε την εξής σειρά μαθηματικών πράξεων: 4 x 7 = 28 – 1= 27.

Ομοίως για τη δεύτερη στήλη: 5 x 8 = 40 – 2 = 38.

Στη συνέχεια, στην τελική στήλη: 6 x 9 = 54 – 3 = 51. Και άρα το 51 είναι ο αριθμός που λείπει.

Οι άνθρωποι που πίστευαν ότι η σωστή απάντηση ήταν 49, πίστευαν ότι η λύση του παζλ «κρυβόταν» στην αριθμητική πρόοδο. Στις τρεις πρώτες σειρές, οι αριθμοί αυξάνονται κατά 1 κάθε φορά, αλλά στην τελευταία σειρά, υπάρχει η διαφορά μεταξύ του 27 και του 38 είναι 11. Επομένως αυτή θα έπρεπε να είναι και η διαφορά ανάμεσα στο 38 και τον αριθμό που λείπει και άρα είναι το 49.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις