ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ. Απόβαση ισχυρών ξενοδοχειακών brands και δισεκατομμυριούχων πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Πόρτο Χέλι, όπου σε μία ακτογραμμή 170 χλμ. υλοποιούνται επενδύσεις άνω του μισού δισ. ευρώ, μετατρέποντας την περιοχή σε πεντάστερο προορισμό.

Τα νέα πολυτελή projects

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα ξεχωρίσει στο Πόρτο Χέλι είναι αυτή που γίνεται στη θέση του παλιού Ermioni Club, το οποίο έχει αποκτήσει η Scarlet Beach A.E. πίσω από την οποία είναι η International Holding Company, εταιρεία συμφερόντων του σεΐχη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταχνούν μπιν Ζαγιένταλ Ναϊάν. Πρόκειται για ένα έργο ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, όπου θα δημιουργηθεί σύνθετο τουριστικό συγκρότημα σε έκταση 234 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων όπου φέρει το εμπορικό σήμα της Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Ακόμη, στην παραλιακή πλευρά του ακινήτου θα χτιστούν 14 πολυτελείς βίλες, ενώ δημιουργηθούν επιπλέον χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ και μία μαρίνα. Η αραβική επένδυση εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2026.

Ένα ακόμη φιλόδοξο project που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης είναι το σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με το όνομα Kilada Hills από την DCI Advisors (πρώην Dolphin Capital Investors ). Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ και η πρώτη φάση, που βρίσκεται στα μέσα της ολοκλήρωσής της, προβλέπει την κατασκευή ενός γκολφ 18 οπών με την υπογραφή του Τζακ Νικλάους, μαζί με ένα Golf Club house, ένα Beach Club και την ανέγερση 90 βιλών.

Η επόμενη φάση της επένδυσης προβλέπει την κατασκευή ενός 5άστερου ξενοδοχείου μαζί με «επώνυμες» (branded) κατοικίες. Η DCI, ωστόσο, βλέποντας θετικά την πρόοδο των έργων της α’ φάσης, θα ήθελε να επισπεύσει την ανάπτυξη του πεντάστερου ξενοδοχείου, προκειμένου να υποστηρίξει το γήπεδο γκολφ.

Ακόμη, η εταιρεία αναμένει ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών για τις βίλες και τα οικόπεδα θα είναι ιδιαίτερα υψηλό και θα αυξηθεί περαιτέρω όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση του γηπέδου γκολφ.

Το 2026 θα λειτουργήσει ως Six Senses Porto Heli, το παλιό Costa Perla, μία επένδυση της Six Senses, της CBE Capital με έδρα το Λονδίνο, της εγχώριας κτηματομεσιτικής Golden Land Goutos, της Taconic Capital Advisors με έδρα τη Νέα Υόρκη και της Cedar Capital Partners με έδρα το Λονδίνο.

Η επένδυση αξίας 150 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και κήπους, καθώς και μια ξεχωριστή βίλα με τρία υπνοδωμάτια. Επίσης, θα περιλαμβάνει 10 «επώνυμες» (branded) κατοικίες 5 έως 8 υπνοδωματίων, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, θα διαθέτει χώρους εστίασης, υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, αίθουσες σπα, γυμναστήριο, μπουτίκ και concept store, ενώ θα υπάρχει προβλήτα για τα σκάφη των πελατών, παραθαλάσσια εστιατόρια, καθώς και υποδομές για θαλάσσια σπορ.

Δεδομένη θεωρείται η συμφωνία της Four Seasons με τον Ιρλανδό επιχειρηματία Πολ Κόλσον, που έχει εξαγοράσει ήδη τρία ακίνητα στο Πόρτο Χέλι. Ο ιρλανδός κροίσος ,αφού προχώρησε στην αγορά του λεγόμενου «κτήματος Αλεξίου», έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων, έναντι ποσού 55 εκατ., εξαγόρασε αλλά δύο ονομαστά ξενοδοχεία της περιοχής «AKS Hinitsa Bay» και «AKS Porto Heli».

Συγκεκριμένα, το τεσσάρων αστέρων AKS Hinitsa Bay, δυναμικότητας 220 δωματίων. ανακαινίστηκε ήδη πριν από την πανδημία και περιλαμβάνει ένα συνεδριακό κέντρο μεγάλης χωρητικότητας.

Σύμφωνα µε τους μεσίτες της περιοχής, ο Κόλσον στοχεύει να αναπτύξει ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα 5 αστέρων και δέκα πολυτελείς κατοικίες, συνολικής αξίας άνω των 250 εκατ. ευρώ, επιλέγοντας ωστόσο τη χαμηλότερη κλίμακα δόμησης.

Πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις