ΚΟΣΜΟΣ. Επαληθεύοντας για άλλη μια φορά τις προβλέψεις, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σημείωσαν μια απόλυτη και εξαιρετικά μεγάλη διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό, πραγματοποιώντας το «12 στα 12», στον Καναδά, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition 2021.

Τι εστί CANADA IOOC

Ειδικότερα, οι 12 αυτές βραβεύσεις προέρχονται από την πρώτη έκδοση του διεθνή διαγωνισμού CANADA IOOC που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μόντρεαλ, στην περιοχή του Κεμπέκ του Καναδά, από 14 έως 17 Ιουνίου 2021.

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Παρήγγειλαν νέες τροπαιοθήκες οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Ταυτόχρονα, οι 12 βραβεύσεις αυτές, συμπληρώνουν έναν νέο αριθμό ρεκόρ.

Τα 331, πλέον, διεθνή βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τα βιολογικά ελαιοπροϊόντα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate – Terroir.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνει την δυναμική της Ελληνικής ελαιοκομίας, τοποθετώντας την Ελλάδα και τη Σπάρτη Λακωνίας, στις πιο σημαντικές θέσεις του παγκόσμιου ελαιοκομικού χάρτη, αποτελώντας μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Οι Ειδικοί

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον CANADA IOOC 2021, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

Για το 2021, συμμετείχαν εκατοντάδες ελαιόλαδα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδων CANADA International Olive Oil Competition είναι ο διαγωνισμός που τον παρακολουθούν ιδιαίτερα στην Αμερικάνικη ήπειρο, κυρίως στην βόρεια Αμερική αλλά ταυτόχρονα και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

12 συμμετοχές, 12 βραβεύσεις!

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν με 12 εξαιρετικές βραβεύσεις σε ισάριθμες συμμετοχές ελαιολάδων τους, με παράλληλα με πολύ υψηλές βαθμολογίες και συγκεκριμένα :

MASTERPIECE Blend evoo - Πλατινένιο Βραβείο (98/100)

Flavored Gourmet ENIGMA - Πλατινένιο Βραβείο (97/100)

MAJESTIC Blend evoo - Χρυσό Βραβείο (94/100)

SYLLEKTIKON Gourmet evoo - Χρυσό Βραβείο (94/100)

GEMSTONE Blend evoo - Χρυσό Βραβείο (94/100)

OLEOASTRON Gourmet Evoo - Χρυσό Βραβείο (93/100)

FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο - Χρυσό Βραβείο (93/100)

AGOURELAIO Βιολογικό - Χρυσό Βραβείο (92/100)

ARMONIA Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο (85/100)

ENSTAGMA Saffron Evoo - Ασημένιο Βραβείο (84/100)

ARMONIKON Βιολογικό - Ασημένιο Βραβείο (82/100)

ENSTAGMA Saffron and Sage - Ασημένιο Βραβείο (82/100)

Η σημασία των βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Όλες αυτές οι εξαιρετικά υψηλές βραβεύσεις στο Μόντρεαλ του Καναδά αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, με κορυφαίες την ανάδειξη των ελαιολάδων MASTERPIECE Gourmet Evoo και Flavored Gourmet ENIGMA olive oil στα κορυφαία του διαγωνισμού και με τις απόλυτα υψηλές βαθμολογίες, 98/100 και 97/100 αντίστοιχα.

Οι δώδεκα (12) μεγάλες αυτές διεθνείς βραβεύσεις στον CANADA International Olive Oil Competition 2021 έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, καθώς συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 331 διεθνών βραβεύσεων παγκοσμίως, αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις