ΣΚΑΛΑ. Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, προκείμενου να ακυρωθούν τα σχέδια για κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

Συνέχεια προηγουμένων

Με αναπτερωμένο ηθικό μάλιστα, καθώς την Κυριακή 16/1, πάρα την έντονη βροχόπτωση, δεκάδες κάτοικοι από όλα τα χωριά του Δήμου συγκεντρώθηκαν στην Γέφυρα του Ευρώτα και την απέκλεισαν συμβολικά, ανταποκρινόμενοι στο προηγούμενο κάλεσμα της Επιτροπής.

Νέα μπλόκα στον κόμβο των Ξηροκαμπίων στην ΕΟ Σπάρτης-Σκάλας

Η Επιτροπή καλεί τον κόσμο της περιοχής αλλά και ευρύτερα να συμμετάσχει σε συγκέντρωση - μπλόκο στον κόμβο των Ξηροκαμπίων, στην ΕΟ Σπάρτης - Σκάλας, Πέμπτη και Παρασκευή 27-28/1, (06:30).

Τα αιτήματα των κατοίκων:

  • «Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας του ποταμού και διασφάλισης της δημόσιας υγείας από τη μόλυνση των αποβλήτων των εργοστασίων!
  • Να σταματήσουν οι εικόνες του «μαύρου ποταμού» της Ντροπής!
  • Αναστολή των εργασιών κατασκευής Σκουπιδοεργοστασίου - χωματερής στην θέση “Ξηροκάμπια” στα 440 μέτρα από τον Ποταμό σε περιοχή Natura 2000 (πάνω από το ΥΥΣ Σκάλας) και ακύρωση της αντιπεριβαλλοντικής και κοστοβόρας ΣΔΙΤ Απορριμμάτων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις