ΣΚΑΛΑ: Με το μότο «Εμπρός παιδιά να την προϋπαντήσουμε με Τέρνα μέσω ΣΔΙΤ!», γιόρτασε η Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα, με τον δικό της τρόπο, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από το πρωί (07:00) της Δευτέρας (6/6) στο Μπλόκο των Ξηροκαμπίων, στη Σκάλα Λακωνίας

Όπως υπογραμμίζει η Επιτροπή:

«Αιτία όλων των κακών, η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, με μοναδικό σκοπό το κέρδος των επιχειρήσεων».

Λένε από την Επιτροπή Αγώνα:

«Εμπρός παιδιά να την προϋπαντήσουμε με Τέρνα μέσω ΣΔΙΤ!»

Αυτό είναι το σλόγκαν για να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα στον Δήμο μας!

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια, για να ολοκληρωθεί η παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στους μεγάλους ομίλους στη Πελοπόννησο.

Όλες οι κυβερνήσεις, συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας μας , του οικονομικού στραγγαλισμού του τόπου μας.

Συμφωνούν όλοι με τις Συμπράξεις Δημόσιο και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και καταγγέλλουν τους άλλους γιατί δεν τις υλοποιούν σωστά. Αποκρύβουν ότι ΣΔΙΤ σημαίνει να πληρώνουν οι πολίτες για την κατασκευή των έργων και να ξαναπληρώνουν για τη χρήση τους όπως γίνεται με τα υπέρογκα διόδια στους οδικούς άξονες,με τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα, για 28 χρόνια με τη συγκεκριμένη ΣΔΙΤ.

Η ΤΕΡΝΑ πήρε δάνειο 80 εκατομμύρια ευρώ από την Άλφα Μπανκ και θα χρηματοδοτηθεί με άλλα 65 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ ή το ΠΔΕ και θα εισπράττει για 28 χρόνια άσχετα με τις συνθήκες που θα διαμορφώνονται.

Η Άλφα Μπανκ σε ανακοίνωσή της για το δάνειο της ΤΕΡΝΑ αναφέρει ότι “είναι βιώσιμο, αφού θα πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα των Δήμων”.

Όλοι τους σε όλα τα επίπεδα (κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμων) και σε «μοιρασμένους» ρόλους συνέβαλαν και συμβάλουν ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έγκλημα .

Δήμος Ευρώτα, νότια Λακωνία, ποταμός Ευρώτας, αγροτική παραγωγή, πορτοκάλι, ελιές, οπωροκηπευτικά , παραλίες και ένα σκουπιδοεργοστάσιο ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, πάνω από τον μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της νότιας Λακωνίας που δόθηκε με αναγκαστική απαλλοτρίωση υπέρ του ιδιώτη για 28 χρόνια!

Με ανταποδοτικά τέλη, δωράκι από την εταιρία για εμάς ,για όλο το Δήμο 10.000ευρω! Η κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ είναι εγγυημένη αφού είναι διασφαλισμένη η πληρωμή από τους Δήμους ακόμα και με παρακράτηση των ΚΑΠ αν αυτό απαιτηθεί.

Είναι διασφαλισμένη αφού υπάρχει και η ρήτρα ποσότητας 150.000 τόνων το χρόνο, που πρέπει να φτάνουν στα εργοστάσιά της.

Σιωπούν στη καλύτερη περίπτωση αν δεν προπαγανδίζουν τις ντιρεκτίβες της ΕΕ για “πληρώνω όσο πετάω” σκουπίδια, τέλος ταφής και τα άλλα προωθούμενα από την ΕΕ.

Πράσινη ανάπτυξη, πράσινη μετάβαση, πράσινη ενέργεια , κλιματική αλλαγή , φωτοβολταϊκά , ανεμογεννήτριες, καύση σκουπιδιών, θάψιμο σκουπιδιών και από την άλλη ενεργειακή φτώχια αβάσταχτοι λογαριασμοί ρεύματος, κλείσιμο επιχειρήσεων, πληθωρισμός, πυρκαγιές, πλημμύρες απ' όλα έχει ο μπαχτσές! Ούτε λογος για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα , όχι αυτά δεν έχουν κέρδος!

3 χρόνια αγώνας, κινητοποιήσεις, ενημερώσεις, αυτοκινητοπορείες, επιστημονικές μελέτες, ερωτήσεις σε δημοτικά συμβούλια, περιφερειακά και στη Βουλή, συλλογή υπογραφών, μπλόκο στη θέση Ξηροκάμπια, και από την άλλη, αστυνομοκρατία, τρομοκρατία, εμπαιγμός και υποκρισία!!

Αιτία όλων των κακών, η εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, με μοναδικό σκοπό το κέρδος των επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζει να αγωνίζεται και διατρανώνει ότι η μόνη διέξοδος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από Δημόσιο Κρατικό Φορέα χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, με πολιτικές μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση.

Με ΧΥΤΥ που η χωροθέτηση θα γίνεται με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια και με έργα μείωσης της επίπτωσης στο περιβάλλον.

Για να ζήσουμε σε αυτόν τον τόπο η μόνη λύση είναι να παλέψουμε για αυτόν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις