ΓΕΡΑΚΙ. Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (31/1) η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης (14/2/2022) για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας έως το 2023».

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών από την Πάρνωνας Α.Ε. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών, για την επιλογή των μαθητριών/των που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του 3ου κύκλου διδασκαλίας της Υφαντικής Τέχνης που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, στο Γεράκι!

Σημειώνεται ότι η δομή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, λειτουργεί με την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ «Πάρνωνας» Α.Ε.

Μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκε η προβολή και ανάδειξη της υφαντικής τέχνης με τη λειτουργία και την επιτυχή ολοκλήρωση 2 κύκλων διδασκαλίας της. Συγκεκριμένα τα μαθήματα για τον 1ο κύκλο διεξήχθησαν το χρονικό διάστημα από τις 7 Μαΐου έως τις 24 Ιουλίου και για τον 2ο κύκλο το χρονικό διάστημα από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Τα μαθήματα παρακολούθησαν συνολικά 25 άτομα, που μοιράστηκαν σε δύο τμήματα.

Ο Θοδωρής Βερούτης δήλωσε ότι «…με τον επικείμενο κύκλο διδασκαλίας, συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία των συμβαλλομένων, για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης του Γερακίου, και μπαίνουν οι βάσεις προκειμένου το Γεράκι να μετατραπεί σε πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης της υφαντικής τέχνης με την συνεργασία πλέον, του υπουργείου Πολιτισμού και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μας, που ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια».

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής, δηλαδή ο Θοδωρής Βερούτης αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος Βέρδος, Δήμαρχος Ευρώτα, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ευρώτα και ο κ. Σπύρος Φλώρος, αντιπρόεδρος της Πάρνωνας Α.Ε, ως εκπρόσωπος της Πάρνωνας Α.Ε., αναπληρώνοντας τον Μαρίνη Μπερέτσο. Επίσης, παρευρέθηκε ο Νικόλαος Αντωνάκης, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις