ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννη Παναρίτη προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Διοικητή της ΤτΕ και τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς, αποκρίθηκε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης εμφανίστηκε απόλυτα σύμφωνος με το πνεύμα της επιστολής του προέδρου του Επιμελητηρίου Λακωνίας.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«…Οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία.

Αντίθετα, “κλειδώνοντας” τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Και σχολιάζει:

«Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω υγειονομικής κρίσης, έχει ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα εγκαλείται από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για το γεγονός ότι τα δάνεια δεν φτάνουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στη Λακωνία έρχεται ως χαριστική βολή στην επιχειρηματικότητα του Νομού μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής - απάντησης στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ως έχει

Αξιότιμε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Λακωνίας και εκλεκτά μέλη,

Διάβασα με προσοχή την επιστολή σας και συμφωνώ με το πνεύμα της.

Οι Τράπεζες, που έχουν επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του Ελληνικού λαού, έχουν γίνει ένα κακό παράδειγμα εργασιακής επιβολής, με συρρίκνωση του προσωπικού και με άσκηση κάθε λογής πίεσης. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν, για πολλούς λόγους, να σταθούν στο πλευρό των επιχειρήσεων και των πολιτών. Πολλές φορές έρχονται σε ρήξη μαζί τους, ακριβώς λόγω των πρακτικών που ακολουθούν οι διοικήσεις.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες δεν ασκούν τον αναπτυξιακό τους ρόλο σε μια οικονομία η οποία δοκιμάζεται σκληρά την τελευταία δεκαετία. Αντίθετα, «κλειδώνοντας» τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας τις επιχειρήσεις, πυροδοτώντας αλυσιδωτά το φαινόμενο των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιπλέον, η συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων οδηγεί την περιφερειακή οικονομία και κοινωνία σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας:

https://left.gr/news/erotisi-39-voyleyton-syriza-ps-gia-tin-syrriknosi-toy-diktyoy-katastimaton-ton-trapezon

https://www.amna.gr/pr-view/239508

Είμαστε πάντοτε στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας και των θεσμών προκειμένου να ξεπεράσουμε μαζί και όρθιοι κι αυτήν την κρίση.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις