ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Οιχαλίας, οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις μόνιμες κατοικίες τους από την πρόσφατη πυρκαγιά παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτημα στον Δήμο Οιχαλίας προς την αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών.

Αποστολή ηλεκτρονικά

Το αρχικό αίτημα θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο email meligala@otenet.gr, με όλα τα στοιχεία του αιτούντος ή στο ΚΕΠ στο Διαβολίτσι ή στο τηλέφωνο 2724360352 (Δημαρχείο Μελιγαλά, κ. Παράσχου ή κ. Μπίρταχα) προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοψίες στους χώρους.

Όσον αφορά για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και οι πληγέντες ανά κατηγορίας της ζημιάς που υπέστησαν θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας ως εξής:

Για καταγραφή ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο στο τηλέφωνο 2710230742 στο ΕΛΓΑ.

Για καταγραφή ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τη δήλωση των ζημιών μετά από έλεγχο που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ.

Για καταγραφή ζημιών σε πάγια (σταβλοι, αρδευτικά συστήματα, ποτίστρες κλπ.) και αποθηκευμένα (ζωοτροφές κλπ) στο τηλέφωνο 2724360339 – 6979791540 ή με αίτηση email meligala@otenet.gr με όλα τα στοιχεία του αιτούντος έως και 28-8-2021.

Ασθενεί η Δήμαρχος

Το Σάββατο βράδυ, 7-8-2021, η Δήμαρχος Οιχαλίας κα Γεωργακοπούλου, σε τεστ που πραγματοποίησε βρέθηκε θετική στην Covid-19 και νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Λόγω του πρωτοκόλλου ενεργειών σε τέτοιες καταστάσεις, οι υπηρεσίες του 2ου ορόφου του Δημαρχείου θα παραμείνουν κλειστές για την Δευτέρα και Τρίτη (9 και 10 Αυγούστου 2021) (Γραφεία Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Οικονομική Υπηρεσία και Προμήθειες).

Δευτέρα, 7/8, πραγματοποιείται απολύμανση σε όλο το κτήριο του Δημαρχείου στο Μελιγαλά.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τυχόν επόμενες ενέργειες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις