ΣΠΑΡΤΗ. Μεγάλη είναι η ανησυχία στη Σπάρτη από την έκρηξη κρουσμάτων, τρία εκ των οποίων είναι της μετάλλαξης Όμικρον. Τελικά οι εφιαλτικές προβλέψεις για τις σχολικές εκδρομές επαληθεύτηκαν αφού σχεδόν όλα τα τμήματα της τρίτης λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Σπάρτης έχουν κλείσει μετά την εμφάνιση τουλάχιστον 25 κρουσμάτων κορονοϊου στο σχολείο. Οι μαθητές ταξίδεψαν στο Καρπενήσι στο πλαίσιο πενθήμερης σχολικής εκδρομής και άγνωστο πως κόλλησαν ορισμένοι από αυτούς. Η διασπορά ήταν τεράστια. Αρχικά λίγοι μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν στα απαραίτητα τεστ με αποτέλεσμα να διαγνωστούν θετικοί. Θετικοί διαγνώστηκαν και δύο καθηγητές. Τα τεστ συνεχίστηκαν με τον αριθμό τους να φτάνει τα 25 πλέον.

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό στην κοινότητα πως εν μέσω πανδημίας και με έξαρση της αλλά και εισβολή της μετάλλαξης Όμικρον αυτό που προέχει είναι οι σχολικές εκδρομές. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου Λυκείου φοιτούν και σε δεκάδες Φροντιστήρια της πόλης τα οποία καταργούν πλέον την δια ζώσης διδασκαλία και συνεχίζουν με διαδικτυακή.

Όλα αυτά την ώρα που στην Σπάρτη έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, ενώ κάθε μέρα τα κρούσματα στη Λακωνία δεν πέφτουν κάτω από τα 60. Να σημειωθεί επίσης ότι αυτή την εποχή στη Λακωνία, ευτυχώς, η κοινωνική και κοσμική ζωή είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένη λόγω της εντατικής εργασίας μεγάλου αριθμού πολιτών στους ελαιώνες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις