ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Απάτητα Βουνά», που θεσμοθετήθηκε με υπουργική απόφαση και εκφράζει την ικανοποίησή του, «…καθώς ο Ταΰγετος συγκαταλέγεται μεταξύ των 6 παρθένων βουνών που εντάχθηκαν σε αυτή».

Περιληπτικά, τα «Απάτητα Βουνά», που σημειωτέον θεσμοθετούνται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, υπάγονται σε καθεστώς υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας καθώς στις περιοχές αυτές θα απαγορεύεται κάθε είδους τεχνική επέμβαση, μεταβολή ή αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Στόχοι, η προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας, η ανάπτυξη του οικοτουρισμού, η ανάπτυξη της πράσινης επένδυσης, κ.α.

Δήμος Σπάρτης

«Η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη της ομορφιάς του Ταΰγετου, του Πάρνωνα και του Ευρώτα, η ανάπτυξη του οικοτουρισμού και η προσέλκυση και η στήριξη “πράσινων” επενδύσεων, αποτελούν βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής της Σπάρτης, με δράσεις όπως ενδεικτικά, η σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης, η αποκατάσταση – δενδροφύτευση του ΧΑΔΑ Αφυσσού και η αναδάσωση ορεινών περιοχών», αναφέρθηκε αρμοδίως από τον Δήμο Σπάρτης….

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις