ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Με υπόμνημα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Χρήστος Τσίχλης, πρόεδρος των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, ζητά «…την τοποθέτηση σήμανσης- ταμπέλας επί του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου - Σπάρτης και συγκεκριμένα στην έξοδο “Λογκανίκος”, που θα αναγράφει την ιστορική τοπική Κοινότητα Γεωργιτσίου».

  • Υπόμνημα στο Γραφείο Υπουργού και Υφυπουργού Υποδομών:

«Η εταιρεία Μορέας Α.Ε. προ ολίγων ετών, παρέδωσε στην κυκλοφορία, το μεγαλύτερο έργο για την Π.Ε. Λακωνίας, τον νέο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρο - Σπάρτη.

Ο δρόμος αυτός διέρχεται από την Δ.Ε. Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης. Η Τ.Κ. Γεωργιτσίου του Δήμου Σπάρτης, αποτελεί το μοναδικό τουριστικό χωριό της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, για το οποίο δεν υφίσταται σήμανση- ταμπέλα που αναγράφει το χωριό Γεωργίτσι, εντός του ως άνω αυτοκινητόδρομου, με συνέπεια τουρίστες και επισκέπτες να διαμαρτύρονται έντονα ότι φτάνουν στην Σπάρτη και ψάχνουν το Γεωργίτσι.

Αφού ενημερωθούν ότι το Γεωργίτσι βρίσκεται πιο πριν, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, έχοντας κάνει έναν άσκοπο κύκλο, μία άσκοπη επιπλέον διαδρομή που οφείλεται ξεκάθαρα στην έλλειψη σήμανσης.

Αυτό έχει όμως, ως συνέπεια, το Γεωργίτσι να χάνει τουρίστες, επισκέπτες , την δυσφήμηση της Λακωνίας ως ανοργάνωτης περιφερειακής ενότητας και η εταιρεία Μορέας Α.Ε. να επιδεικνύει μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος μονάχα του Γεωργιτσίου, αφού τα υπόλοιπα χωριά αναγράφονται κανονικά με σήμανση εντός του αυτοκινητόδρομου.

Το Γεωργίτσι διαθέτει ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα, φαράγγια, τουριστικά πάρκα, μονοπάτια, την ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία όπου διέμενε ο Παπαφλέσσας, συνδέει την Λακωνία με την Μεσσηνία μέσω Ταϋγέτου και διαθέτει ιστορία, αφού είναι γνωστό πανελλαδικά ως το χωριό των Αεροπόρων.

Στο επάνω μέρος του χωριού, βρίσκεται το μνημείο των αεροπόρων και στην είσοδο του χωριού, το μαχητικό αεροσκάφος F 104 ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους υπέρ πατρίδος πεσόντες αεροπόρους μας.

Ο υποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης έδωσε το προβάδισμα στα μητρώα των ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν στο ηρωικό έπος του 1940 και στις 20-4-1941 με Βασιλικό Διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός του Ιπτάμενου για την εξαιρετική τόλμη.

Ο ανθυποσμηναγός Γρηγόριος Πετράκης έλαβε εύφημο μνεία και του απονεμήθηκε ο Πολεμικός Σταυρός από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Σκρουμπέλος έλαβε το 1946 το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και με Βασιλικό Διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιπτάμενου.

  • Εν κατακλείδι, ζητούμε την τοποθέτηση σήμανσης- ταμπέλας επί του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου- Σπάρτη και συγκεκριμένα στην έξοδο “Λογκανίκος”, που θα αναγράφει την ιστορική τοπική Κοινότητα Γεωργιτσίου.

Με εκτίμηση, Γεωργίτσι, 9-2-2022, Αρ. Πρωτ. 129/9-2-2022,

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις