ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Κατηγορούμενοι ήταν ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας, πρώην διευθυντής του ΓΟΕΒ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δύο πρώην αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, πρώην διευθυντής εργοταξίου του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” και εκπρόσωπος της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Κατηγορούνταν για πλημμύρα εξ αμελείας διά παραλείψεως, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, εκτός του πρώην αντιδήμαρχου Οιχαλίας, του οποίου πρότεινε την αθώωση, καθώς και την απαλλαγή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του πρώην διευθυντή εργοταξίου και του εκπροσώπου παραχωρησιούχου εταιρείας.

Το δικαστήριο στην απόφασή του έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, πως οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για ό,τι συνέβη, αφενός επειδή δεν ήταν στις δικές τους αρμοδιότητες η υλοποίηση έργων, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις συνέπειες και αφετέρου διότι επρόκειτο για ακραίο καιρικό φαινόμενο, που κανένα έργο δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις