ΣΚΑΛΑ. Αναπάντητα ερωτήματα και απορίες απεκόμισε η Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα, από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα (5/7), αφού όπως περιγράφει, «η δημοτική αρχή ρωτήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κυλάκο Γιώργο, να ενημερωθεί το σώμα και οι δημότες για δύο θέματα…»

Ωστόσο,

«…Μάταια περιμέναμε την δημοτική αρχή να μας απαντήσει! Δεν μπήκε καν στον κόπο να αρθρώσει έστω και μία λέξη!»

Τα υπό ερώτηση θέματα:

Και,

«Το δεύτερο αφορούσε την κατάσταση με τα απορρίμματα μετά από πλήθος δημοσιευμάτων για τους υποτιθέμενους χώρους ΧΥΤΥ σε Παλαιόχουνη και Ηλεία, που κάνουν λόγο για εναπόθεση σύμμεικτων απορριμμάτων και απλό κουκούλωμα με χώμα, καθώς και του ότι έχουν ήδη γεμίσει στο μισό χρόνο από αυτόν που δίνει η ανάδοχος εταιρία, εγείροντας αγανάκτηση και εύλογα ερωτήματα για το ΣΔΙΤ ΠΕΛ\ΣΟΥ.»

Όπως ειπώθηκε, «…Μάταια περιμέναμε την δημοτική αρχή να μας απαντήσει! Δεν μπήκε καν στον κόπο να αρθρώσει έστω και μία λέξη! Ήταν τόσο ανάξια λόγου τα ερωτήματα αυτά; Δεν δικαιούνται οι κάτοικοι να ξέρουν;»

Υποστηρίζει η Επιτροπή:

«…Ξεσκεπάζεται δηλαδή το αφήγημα για “έργο πολιτισμού” και προσεγμένη διαχείριση των απορριμμάτων και διαλογής τους, δύο και τρείς φορές πριν καταλήξουν στο χώρο εναπόθεσης!

Ουσιαστικά το πολυδιαφημισμένο ΣΔΙΤ ΠΕΛ/ΣΟΥ, ΜΕΑ-ΧΥΤΥ είναι ένας “μοντέρνος ΧΥΤΑ” που τον χρυσοπληρώνουμε και θα τον χρυσοπληρώνουμε με ανταποδοτικά ψίχουλα και πραγματικό τίμημα την ίδια μας τη ζωή!

Τί άλλο να περιμένει κανείς για να καταλάβει ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή έχει συνειδητά επιλέξει να εκπληρώσει τις προσταγές των επιχειρηματικών ομίλων, είτε λέγονται πετρελαιοφόρα ,είτε λέγονται απορρίμματα, μετατρέποντας έναν τόπο σε ένα απέραντο νεκροταφείο, όπου τίποτα δεν θα αναπτύσσεται και όλα θα πεθαίνουν σίγα και βασανιστικά από την μόλυνση και την υποβάθμιση;

Κατά τα άλλα νοιάζονται για την αγροτική οικονομία του τόπου και συνομιλούν με την κυβέρνηση για τα ψίχουλα των επιδοτήσεων!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις