ΣΚΑΛΑ. «Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η δραστηριοποίηση των ως άνω Υπηρεσιών στην εν λόγω περιοχή, με σκοπό -πλέον των άλλων- τόσο την πρόληψη και αποτροπή των, όποιας μορφής, τυχόν έκνομων ενεργειών, όσο και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Αυτά τονίζει, εν κατακλείδι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στην Αναφορά που κατέθεσαν στη Βουλή οι Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης, εκ μέρους του ΚΚΕ, ζητώντας την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τα Ξηροκάμπια του Δήμου Ευρώτα, όπου μέλλει να κατασκευαστεί Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ), για τη Λακωνία…

Η Αναφορά από το ΚΚΕ

Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους από την Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα:

«Ο υπουργός αφού αραδιάζει ένα κατεβατό από νόμους και προεδρικά διατάγματα για να μας αναλύσει και κατ’ επέκταση, να μας πείσει για την έννομη δράση της αστυνομίας, καταλήγει να μας λέει ορθά κοφτά ότι προστατεύει, την απρόσκοπτη ως οφείλει, συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του σκουπιδοεργοστασίου», σχολίασαν από την Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα.

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα που παλεύει ενάντια στην εγκληματική ΣΔΙΤ Πελ/σου και τη δημιουργία ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στη θέση Ξηροκάμπια, 400μ. απο τον ποταμό Ευρώτα και πάνω από τον μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της Νότιας Λακωνίας, φέρνει στη δημοσιότητα την απαράδεκτη απάντηση του υπουργείου προστασίας του πολίτη και του υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, στην αναφορά που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με αφορμή την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελ/σου, για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Ξηροκάμπια, που έγινε σαν πράξη στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα μας.

Κατ' αρχήν γίνεται ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο μόνο κατ’ ευφημισμό ονομάζεται Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μάλλον πρέπει να ονομαστεί Υπουργείο Προστασίας των μονοπωλίων και των ιδιωτικών συμφερόντων των επιχειρηματιών! Ο υπουργός αφού αραδιάζει ένα κατεβατό από νόμους και προεδρικά διατάγματα για να μας αναλύσει και κατ’ επέκταση, να μας πείσει για την έννομη δράση της αστυνομίας, καταλήγει να μας λέει ορθά κοφτά ότι προστατεύει, την απρόσκοπτη ως οφείλει, συνέχιση των εργασιών για την ολοκλήρωση του σκουπιδοεργοστασίου.

Άρα εδώ θα πρέπει οι κάτοικοι να βγάλουν συμπεράσματα και να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

  1. Η Επιτροπή Αγώνα και οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται, παρανομούν και εγκληματούν που παλεύουν για τη μη μόλυνση του τόπου τους και των νερών τους;
  2. Πότε ακριβώς ρωτήθηκαν οι κάτοικοι για το επερχόμενο έγκλημα;
  3. Η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος ποιανού τελικά τα συμφέροντα προστατεύουν;
  4. Πώς γίνεται η αστυνομία σαν φορέας προστασίας του πολίτη, να προστατεύει μια εταιρία για την οποία εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις; Το κάνει αυτό και για τους πολίτες;
  5. Όλη αυτή η κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων καταστολής από όλη την περιφέρεια έγινε για τα “30 άτομα” που εμπόδιζαν το '”έργο”; Ή σκοπό είχε να τρομοκρατήσει τον λαό της περιοχής και να τον σπρώξει στην πολυπόθητη θέση του καναπέ για να δεχτεί αμαχητί την καταστροφή του τόπου του και του μέλλοντος του;

Είναι φανερό και στον πιο αδαή, ότι η κυβέρνηση ουδεμία έγνοια έχει για τη ζωή των κατοίκων και για την προστασία του περιβάλλοντος!! Μόνο της μέλημα, είναι να προχωρήσει τα σχέδια που της υπαγορεύτηκαν από την Ε.Ε και αφορούν τομείς όπως η διαχείριση των σκουπιδιών και η δήθεν πράσινη ενέργεια και θα προστάξει όλους τους μηχανισμούς της για να προασπίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των ομίλων, των επιχειρηματιών και να τρομοκρατήσει τον “εχθρό λαό”.

Για τους κατοίκους θα μείνει,

  • η υποβάθμιση του τόπου τους,
  • τα υπέρογκα ποσά που θα πληρώνει για την διαχείριση των απορριμμάτων του,
  • οι κάθε λογής ευφάνταστες προτάσεις από κάθε λογής σωτήρες, και
  • η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία!

Συμπολίτες μας, το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι ένα υπαρκτό αντικειμενικό πρόβλημα, που σκόπιμα και συνειδητά με πολιτικές αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων, διογκώθηκε με τα χρόνια γιατί όπως σε άλλα κοινωνικά προβλήματα, στην παιδεία, στην υγεία κλπ, το κράτος δεν διαθέτει κεντρικό σχεδιασμό, δεν διαθέτει την τεχνολογική ανάπτυξη που υπάρχει σήμερα, τις δυνατότητες, το εξειδικευμένο προσωπικό για να λύσει αυτά τα προβλήματα υπεύθυνα, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Γιατί προτεραιότητά του δεν είναι ο άνθρωπος αλλά τα κέρδη των εταιριών.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, ο άνθρωπος του 21ου αιώνα, αυτός που με τον ιδρώτα του και τον κόπο του, έχει χτίσει όλο τον κόσμο γύρω του, πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί σαν θεατής και να αποδέχεται το μέλλον που του ετοιμάζουν άλλοι, που δεν νοιάζονται για αυτόν! Πρέπει να βγει μπροστά, να διεκδικήσει και να απαιτήσει!

Εμείς σαν Επιτροπή Αγώνα , πιστοί στο πλαίσιο πάλης μας και στους αγώνες μας, δηλώνουμε ότι δεν τα παρατάμε και ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα, έχουμε πίστη στη δύναμη των κατοίκων της περιοχής, γιατί είναι άνθρωποι με αξίες και άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και θα τον υπερασπιστούν όταν χρειαστεί!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις