ΣΠΑΡΤΗ. Επανέρχεται ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, σχετικά με τη συγκέντρωση σήμερα το βράδυ στη Σκούρα για την κατασκευή του «απόλυτα απαραίτητου και ήδη νόμιμα χωροθετημένου» όπως τον χαρακτηρίζει, «προσωρινού ανοικτού περιφραγμένου ΣΜΑ, στην περιοχή της Σκούρας».

Ο Δούκας δίνει σύντομο ιστορικό της προετοιμασίας του έργου, περιγράφει τις προοπτικές του, ενώ τονίζει πως «…η Δημοτική Αρχή παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται και ανέλαβε την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών και του ΣΜΑ, προβλημάτων που χρόνιζαν επί δεκαετίες».

  • «…Όλα … ήταν σε πλήρη γνώση όλων (και κυρίως αυτών της Αντιπολίτευσης …, κανείς μα κανείς δεν παρουσίασε κάποια καλύτερη λύση, ή εξέφρασε ενστάσεις μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή», λέει ο Δήμαρχος

Για τη συμπεριφορά της Αντιπολίτευσης («παρίσταναν τους έκπληκτους»), στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σχολίασε:

«…όλα αυτά ήταν σε πλήρη γνώση όλων (και κυρίως αυτών της Αντιπολίτευσης που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρίσταναν τάχα τους έκπληκτους και διαφωνούντες, ενώ ένας από αυτούς μάλιστα ήταν και αυτός που πρότεινε το συγκεκριμένο ακίνητο), με τη σχετική Απόφαση αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εδώ και ένα έτος!»

Αναλυτικά η τοποθέτηση Δούκα:

  • «Όλα γίνονται και θα γίνονται απόλυτα σύμφωνα με τους νόμους.
  • Ήδη έχει συνταχθεί και θα κατατεθεί από τις Δημοτικές υπηρεσίες μας η ΠΠΔ - Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση, ενώ στη συνέχεια θα κατασκευαστεί από τον ΦΟΔΣΑ υπερσύγχρονη κλειστού τύπου μονάδα ΣΜΑ. Ο ΦΟΔΣΑ μπορεί να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τις προδιαγραφές του.
  • Έπειτα από πολύμηνες και ευρύτατης έκτασης αναζητήσεις, διερευνήσεις και διαβουλεύσεις για τη καλύτερη δυνατή λύση για το Δήμο και τους Δημότες, επελέγη το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο βρίσκεται αρκετά έξω από τον οικιστικό ιστό του χωριού.
  • Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, κανείς ιδιώτης, ή φορέας, ή κοινοτικός, ή δημοτικός σύμβουλος, δεν παρουσίασε κάποια καλύτερη λύση, ή εξέφρασε τις ενστάσεις του! Κανείς!
  • Το ΣΜΑ αυτό αρχικά θα είναι ανοικτού τύπου ελάχιστης όχλησης και το ταχύτερο δυνατό, ο ΦΟΔΣΑ θα κατασκευάσει στον ίδιο χώρο ΣΜΑ κλειστού τύπου, υπερσύγχρονων προδιαγραφών σχεδόν μηδενικής όχλησης!
  • Ακριβώς πριν 12 μήνες, στις 27/07/21, η Οικονομική Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης, με την υπ' αριθμ. 250/2021 απόφαση της, ενέκρινε ομόφωνα (δηλ. και οι παρατάξεις των κκ. Αργειτάκου και Βαλιώτη υπερψήφισαν), την αποδοχή της δωρεάς του συγκεκριμένου ακινήτου, ειδικά για την κατασκευή ΣΜΑ στο ακίνητο αυτό.
  • Δηλαδή όλα αυτά ήταν σε πλήρη γνώση όλων (και κυρίως αυτών της Αντιπολίτευσης που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρίσταναν τάχα τους έκπληκτους και διαφωνούντες, ενώ ένας από αυτούς μάλιστα ήταν και αυτός που πρότεινε το συγκεκριμένο ακίνητο), με τη σχετική Απόφαση αναρτημένη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, εδώ και ένα έτος!
  • Αυτή η Δημοτική Αρχή παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται και ανέλαβε την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών και του ΣΜΑ, προβλημάτων που χρόνιζαν επί δεκαετίες.
  • Όπως λύσαμε το πρόβλημα στο Αφυσσού και κλείσαμε τον ΧΑΔΑ που επηρέαζε άμεσα περιβαλλοντικά επί 40 χρόνια όχι μόνο το Αφυσσού, αλλά και Χρύσαφα, Κοκκινόραχη, Θεολόγο και το Μοναστήρι μας των Αγ. Τεσσαράκοντα, έτσι λύνουμε και το πρόβλημα με το ΣΜΑ, δίχως καμία απολύτως περιβαλλοντική επίπτωση για τους δημότες μας και το περιβάλλον!!!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις