ΚΑΣΤΟΡΙ. Την Τρίτη (10/1), πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, συνάντηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον Χρήστο Ηλ. Τσίχλη, δικηγόρο, πρόεδρο Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος.

Ο κ. Τσίχλης ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τη διαχρονική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου, στη Λακωνία.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίχλης, «..Στις 18 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Καστορείου Λακωνίας. Εγκαίνια όμως, μονάχα στα χαρτιά και την ταμπέλα, αφού δεν ακολούθησαν προσλήψεις προσωπικού ή αποσπάσεις ή μεταθέσεις. Από την πρώτη ημέρα των εγκαινίων το Κέντρο Υγείας Καστορείου, υπολειτουργεί και σίγουρα δεν θεωρείται Κέντρο Υγείας, αφού δεν λειτουργεί Σαββατοκύριακα, δεν λειτουργεί μετά το μεσημέρι και υφίσταται έλλειψη προσωπικού. Ενώ το ελάχιστο προσωπικό, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση κατοίκων - επισκεπτών μίας μεγάλης σε έκταση περιοχής. Τα εγκαίνια του 2015, δεν συνδυάστηκαν με τις απαραίτητες προσλήψεις.»

Και προσθέτει:

«…Το Κέντρο Υγείας Καστορείου, παραμένει υποστελεχωμένο, εδώ και δεκαετίες, διότι δεν υπήρξε πολιτική βούληση για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Εδώ και χρόνια, παραμένει κατ' όνομα κέντρο υγείας (στην ταμπέλα και στα χαρτιά) με επίσημο ΦΕΚ, αλλά λειτουργεί μονάχα πρωινές ώρες, χωρίς εφημερίες και δυστυχώς δεν λειτουργεί Σαββατοκύριακο. Λες και οι περήφανοι πολίτες των ορεινών αυτών χωριών, θα επιλέξουν την ώρα που θα νοσήσουν. Οι περήφανοι πολίτες των βορείων δήμων, δεν ενδιαφέρονται για την πρόβλεψη στο ΦΕΚ, αλλά για την πρακτική λειτουργία του κέντρου υγείας Καστορείου, το οποίο διαχρονικά υπολειτουργεί. Οι ελάχιστοι γιατροί, που υπηρετούν εκεί, καταβάλουν οικειοθελώς υπεράνθρωπες προσπάθειες και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά υφίσταται ξεκάθαρη έλλειψη επιπλέον εξειδικευμένου προσωπικού.»

Τέλος, «…Το ΦΕΚ είναι τυπικό και απρόσωπο. Μετά το ΦΕΚ, θα έπρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένη προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ ή άμεση πρόσληψη προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ- ΕΟΔΥ ή εντελεσθαι ή μετάθεση προσωπικού από άλλες δομές ή απόσπαση προσωπικού από άλλες δομές. Διαδικασίες που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες, από τις εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου υγείας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις