Γράφει ο Ηλίας Παναγιωτακάκος

Με αφορμή τις σκέψεις και προβληματισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας για την μεταστέγαση του ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης λόγω της ελευθέρωσης χώρων για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης, προτείνω ως τον καταλληλότερο χώρο για την μεταστέγαση του ΕΚΑΒ Λακωνίας το πρώην ΚΤΕΟ στις Κροκεές και διαθέτει ως πλεονεκτήματα:

  • Χωροταξικά, οι Κροκεές βρίσκονται στο κέντρο της Λακωνίας και γίνεται αποτελεσματικότερη η χρονοαπόσταση για την παραλαβή περιστατικών. Γνωρίζουν καλύτερα από εμένα οι ειδικοί πως ουδεμία σχέση έχει να βρίσκεται χωροταξικά εντός Νοσοκομείων. Αντίθετα απαιτείται η προσβασιμότητα και η αποτελεσματικότερη παρέμβαση από το περιστατικό προς την πλησιέστερη Νοσοκομειακή Μονάδα.
  • Το κτίριο είναι αυτόνομο χωρίς την πολυπληθή κινητικότητα που έχει το Διοικητήριο της Λακωνίας και επί πλέον έχει εγγύτητα και με τις δύο Εθνικές Οδούς προς Νότια Λακωνία και τη Μάνη.
  • Το πρώην ΚΤΕΟ στις Κροκεές αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου οπότε από πλευράς κόστους αποκατάστασης είναι μικρότερο σε σχέση με την όποια διαμόρφωση του Διοικητηρίου. Συνεπώς τόσο ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Λακωνίας και οι βουλευτές μας να το δουν με θετική οπτική και προοπτική.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν τόσο η Δ/τρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης καθώς και η 6η ΥΠΕ. Κυρίαρχο ρόλο όμως έχει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα και γιατί όχι και τ’ άλλα Δημοτικά Συμβούλια κυρίως της Νότιας Λακωνίας, αλλά και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε Λακωνίας.

Εφ’ όσον ο Δήμος Ευρώτα και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου παρότι με επιστολές τους πρότειναν το συγκεκριμένο κτίριο για τον Παιδικό Σταθμό και στην πορεία για δικούς τους λόγους άλλαξαν γνώμη, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!!

Τελικά δεν χρειάζεται «συνωστισμός» και επί πλέον δαπάνες στο Διοικητήριο.Το πρώην κτίριο του ΚΤΕΟ Κροκεών είναι άμεση λύση. Πολιτική τόλμη και βούληση χρειάζεται. Θα υπάρξει;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις