Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης*

Γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και το εξωτερικό, έχει αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Ηλ. Τσίχλη (προέδρου Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων), την έρευνα αναζήτησης μεγάλου ακινήτου στο Γεωργίτσι Λακωνίας, για την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων, όπου η δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Τα ενιαία μεγάλα ακίνητα εντός του χωριού, απουσιάζουν και διερευνάται η δυνατότητα αγοράς περισσότερων όμορων ακινήτων, με νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με το σχέδιο του επιχειρηματία, το ξενοδοχείο θα διαθέτει:

Μπάρ, Parking, Αίθουσα Συνεδρίων, Κήπο, Σύνδεση Ίντερνετ, Παιδική Χαρά, Εστιατόριο, Πισίνα. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις και πισίνα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα διαθέτουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο και κλειστό γυμναστήριο πλήρως εξοπλισμένο, καθώς και χώρο αποδυτηρίων. Το γήπεδο θα διατίθεται για προπονήσεις ομάδων, καθώς οι εγκαταστάσεις θα είναι πλήρως εξοπλισμένες με προπονητικό υλικό.

Μετά την απαραίτητη διαφήμιση και ενημέρωση, γνωστές ποδοσφαιρικές ομάδες, δύναται να επιλέγουν το Γεωργίτσι για την προετοιμασία τους, καθώς απέχει μονάχα δύο ώρες από την Αθήνα, σε αντίθεση με άλλους προορισμούς (πχ Τρία Πέντε Πηγάδια κ.α.), όπου η απόσταση από την πρωτεύουσα και η προσέγγιση, απαιτεί πολλές ώρες. Η αίθουσα συνεδρίων θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, με εμβαδόν 120 m2. Ιδανική επιλογή για συνέδρια έως και 90 άτομα (θεατρική διάταξη). Στην αίθουσα θα υφίσταται φυσικός φωτισμός, οθόνη, ηχεία, πλήρως κλιματιζόμενη. Η αίθουσα θα δύναται επίσης να δεχτεί διαφορετικές διαρρυθμίσεις, όπως σχολική διάταξη, διάταξη Π, κλπ., ενώ για το coffee break οι σύνεδροι θα μπορούν να χαλαρώσουν στο μπαλκόνι με θέα την πισίνα.

Εκτός από εξωτερική πισίνα, το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης χώρο μπάρμπεκιου, κελάρι κρασιών, δικό του ελικοδρόμιο και spa. Επιθυμία του επιχειρηματία, είναι το ακίνητο να βρίσκεται εντός σχεδίου του χωριού ή στο βουνό (όρια Γεωργιτσίου) επί του κεντρικού δρόμου Γεωργίτσι- Καλαμάτα. Η τελευταία επιλογή του βουνού, ενδέχεται να συναντήσει δυσκολίες, καθώς θα προσκρούσει σε θέματα δασαρχείου και νόμιμων τίτλων ιδιοκτησίας.

Το δικηγορικό γραφείο Χρήστου Τσίχλη, καλεί τους συμπατριώτες να συμβάλλουν στην ιδιωτική επένδυση, που θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα προς την ανάπτυξη της περιοχής και να συνδράμουν στην ανεύρεση μεγάλου ακινήτου ή περισσότερων όμορων ακινήτων με νόμιμους τίτλους, εντός του χωριού ή στο βουνό επί του κεντρικού δρόμου. Ο επιχειρηματίας είναι προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους.

Μετά την ψήφιση του νόμου του 2021,4864 ΦΕΚ Α 237/2.12.2021 και του νόμου 167/30.10.2019(4635 τεύχος Α) του υπουργείου ανάπτυξης για την επιτάχυνση των διαδικασιών επενδύσεων, ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων ιδιωτικών πρωτοβουλιών για επενδύσεις στην επαρχία.

(*) Δικηγόρος Αθηνών - Συνταγματολόγος - Νομικός συνεργάτης Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ελλάδα - Συνήγορος Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα - Δ.Σ. Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Αθηναίων - Δ.Σ. Ιδρύματος Μπότσαρη - Νομικός σύμβουλος Βορειοηπειρωτών Ελλάδος