ΠΑΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε συστράτευση κατά του Mega Αιολικού Πάρκου (με 75 ανεμογεννήτριες σε Λακωνία κι Αρκαδία), καλεί η Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα:

«Μετά την χερσόνησο του Μαλέα έρχεται η σειρά βορειότερα στον Πάρνωνα και έπεται συνέχεια.

Ένα νέο τεράστιο αιολικό βιομηχανικό συγκρότημα που εκτείνεται από τη Νότια Κυνουρία έως την Μονεμβασιά πήρε από την ΡΑΕ βεβαίωση παραγωγής ειδικού έργου.

Πρόκειται για αιολικό ισχύος 315 MW με 75 τεράστιες ανεμογεννήτριες στις θέσεις: ΦΕΡΙΖΗ ΡΑΧΗ, ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ-ΠΑΤΕΡΗ-ΛΟΥΒΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΣΗ, ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΤΟΥΡΛΑ, ΚΟΥΜΑΡΟΣ-ΡΟΥΠΑΚΟΛΑΚΚΟ, ΕΛΑΤΙΑΣ, ΠΗΛΙΟΥΡΙΩΤΙΚΟ, ΒΡΑΧΟΣ-ΡΟΥΠΑΚΙΑ, ΚΑΤΑΡΤΙΑ, ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ, ΚΟΡΑΚΙΑ, TΟΥΡΛΕΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΖΙ-ΧΙΟΝΟΒΟΥΝΙ, ΖΑΣΤΑΝΟ, ΧΙΟΝΟΒΟΥΝΙ, ΤΡΑΓΑΝΑ, των Δήμων Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβασιάς.

Θα προκύψει τεράστιος όγκος εκσκαφών-εκβραχισμών για να ανοιχτούν δρόμοι για τις πιο πάνω κορυφές, για να θεμελιωθούν οι ανεμογεννήτριες και να διανοιχθούν τα δίκτυα μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας.

Θα ξεκοιλιάσουν τον Πάρνωνα και θα ρίξουν εκατοντάδες χιλιάδες m3 μπετόν και σίδηρο για να θεμελιώσουν τις ανεμογεννήτριες.

Παρεμβάσεις που μαζί με τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στις βουνοκορφές του Πάρνωνα.

Με τα λεφτά του λαού, με τις επιδοτήσεις, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, θα έχουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι γρήγορα και εγγυημένα κέρδη και για τον λαό ενεργειακή φτώχεια με πανάκριβο ρεύμα και καύσιμα.

Καλούμε, τους Προέδρους των χωριών, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, τα συντοπίτικα σωματεία, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς, οικολογικούς, ορειβατικούς και άλλους φορείς,

  • Να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα για την σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.
  • Να εφοδιαστούμε όλοι το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών ώστε οι τρις χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό Πάρνωνα να γίνουν 10τρείς-20τρείς χιλιάδες.
  • Να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις