ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η διοργάνωση του ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, με την ενεργό στήριξη και συνεργασία φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, μπορεί να αποτελέσει μια στέρεη βάση για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (D.M.O.) για την Πελοπόννησο.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η πραγματοποίηση μιας εκ των σημαντικότερων δράσεων εξωστρέφειας σε θέματα τουρισμού της Πελοποννήσου, η διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese που το διοργανώνει και το φιλοξενεί από 8 έως 11 Μαϊου 2023 η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το συνέδριο θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Δήμων Επιδαύρου, Ερμιονίδας, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Τρίπολης, Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης, Ελαφονήσου, Μονεμβασίας, Σπάρτης, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος και Καλαβρύτων .

Για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση συνεργάζονται ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπως επίσης και οι κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, καθώς και ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Παράλληλα, ήδη υπάρχουν χορηγίες από περισσότερες από 40 ιδιωτικές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο από τον τομέα του τουρισμού, όσο και από άλλους τομείς ενώ στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με την MINDHAUS, μέλος της V + O Greece.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν ξεπεράσει τις 330 οι συμμετοχές των bloggers και των εκπροσώπων των online travel media -που “μετρούν” συνολικά εκατομμύρια ακολούθους.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, και στόχος είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί, ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί τόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, όσο και οι βραδιές δικτύωσης για τους συμμετέχοντες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Kατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.

Η διοργάνωση του ΤΒΕΧ Europe 2023, Peloponnese, με την ενεργό στήριξη και συνεργασία φορέων του δημοσίου και του ιδιωτικού, αποτελεί ένα πρώτο αξιόπιστο ΄΄δείγμα΄΄για το πως μέσα από συνέργιες μπορεί να αναπτυχθεί ένας αποτελεσματικός Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (D.M.O.) για την τουριστική ανάπτυξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις