ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, (7 Απριλίου), ο Αλέξανδρος Βουνάσης, επικεφαλής της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗ.ΠΑ.Κ.) του Νοσοκομείου Σπάρτης, σε μήνυμά του ζητά, την «…άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων», το «… άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ» αλλά και «… μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών».

Όπως τονίζει δε, «…Η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός των διασωληνωμένων που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, των εξαντλημένων υγειονομικών, των χιλιάδων νοσούντων. Ντρέπεται και η ίδια η ντροπή για τις μεγαλοστομίες που ξεστομίζουν περί προσλήψεων και ετοιμότητας».

Το μήνυμα του κ. Βουνάση

«7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την περσινή Μέρα Υγείας, όταν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διοργάνωσαν τις πρώτες κινητοποιήσεις μέσα στην πανδημία, δίνοντας κουράγιο σε όλο το λαό. Ήταν η μέρα που οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι “τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή”, δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για τα αυτονόητα που ακόμα και σήμερα απορρίπτει η κυβέρνηση, όπως επίταξη του ιδιωτικού τομέα δίχως αποζημιώσεις, προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, με πάνω από 8.450 νεκρούς, εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στερούμενοι τη δυνατότητα να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με τις προϋποθέσεις δηλαδή που παρέχει η ίδια η ανάπτυξη της επιστήμης.

Η κυβέρνηση είναι ηθικός αυτουργός των διασωληνωμένων που πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, των εξαντλημένων υγειονομικών, των χιλιάδων νοσούντων. Ντρέπεται και η ίδια η ντροπή για τις μεγαλοστομίες που ξεστομίζουν περί προσλήψεων και ετοιμότητας.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική “κόστους-οφέλους”.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές.

  • Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του προσωπικού και του εξοπλισμού τους
  • Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη - εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.)
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων

    Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο Σπάρτης, απαιτούμε:
  1. Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων από μόνιμους γιατρούς (πνευμονολόγου, ενδοκρινολόγου, παιδιάτρου, δερματολόγου και νεφρολόγου κλπ)και λοιπού προσωπικού(παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό)
  2. Ενίσχυση των ΤΕΠ».