ΣΠΑΡΤΗ. Με την αδήριτη πραγματικότητα πως ο κορονοϊός κυκλοφορεί ακόμα στην κοινότητα και μάλιστα σε μεγάλο εύρος διασποράς, βρέθηκε αντιμέτωπο το τελευταίο 20ήμερο το Γηροκομείο Σπάρτης.

  • Ευτυχώς χωρίς να υπάρξει κανένα θύμα

Έτσι, αρχής γενομένης από 1 κρούσμα σε συνοδό ή νοσηλεύτρια, κάτι που ακόμα εξετάζεται (καθώς στους ασθενείς περιλαμβάνονται και πολλά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού), και κατά τα φαινόμενα ύστερα από μια κοινωνική επαφή, με την πάροδο του χρόνου νόσησαν 45 από τους 80 συνολικά φιλοξενούμενους στο Ίδρυμα…!

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική covid, 6 φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Σπάρτης.

Μάλιστα, η εξέλιξη του συμβάντος στο Γηροκομείο Σπάρτης, έγινε η αιτία να παραμείνει ανοιχτή η κλινική covid του Νοσοκομείου Σπάρτης, καθημερινά τροφοδοτούμενη με ασθενείς του Ιδρύματος, αφού είχε δρομολογηθεί, προηγουμένως, η απόσυρσή της…

Οι ασθενείς και η ασπίδα του εμβολίου

Όπως ανέφερε στο notospress.gr η έμπειρη υπεύθυνη ιατρός του Γηροκομείου, Πόπη Ρηγάκη, Ειδική παθολόγος, πρώην Δ/ντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης, και «πραγματικό εύρημα» για το Ίδρυμα, «…οι ασθενείς είναι μεγάλης ηλικίας και με πολλαπλές νοσηρότητες, ωστόσο έχουν κάνει και τις 3 δόσεις του εμβολίου, έτσι το “πέρασαν ελαφρά”· με κάποιες λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού..».

  • Επιφυλακή και επαγρύπνηση

Στο Γηροκομείο Σπάρτης εφαρμόζονται τα επικαιροποιημένα Πρωτόκολλα αντιμετώπισης της Covid-19. Το προσωπικό χρησιμοποιεί τις ενδεδειγμένες στολές.

Το επισκεπτήριο έχει ανασταλεί, καθημερινά πραγματοποιούνται rapid tests σε φιλοξενούμενους και νοσηλεύτριες. Ασθενείς, όταν χρειάστηκε να τεθούν σε καραντίνα, απομονώθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Ο δε ΕΟΔΥ, επισκέπτεται το Ίδρυμα 3 φορές της εβδομάδα, κάνοντας test σε όλους τους σχετιζόμενους με τον χώρο του Γηροκομείου…

  • Επιμύθιο

Προϊόντος του χρόνου, η ζωή μας γίνεται πιο σύνθετη από το αναμενόμενο!

Ουδόλως μας χρειάζονται ως εφόδια, ο πανικός και το κυνήγι φαντασμάτων…

Η παραλλαγή Ο, και όλες οι συστάδες παραλλαγών, υποπαραλλαγών και δε συμμαζεύεται, είναι εκθετικά πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες και έπεται και συνέχεια. Τηρούμε μέτρα προφύλαξης, πρώτα για μας, αλλά και για τον «διπλανό» μας. Ιδιαίτερα τον ευάλωτο και τον αδύναμο, όποιο όνομα κι αν φέρει αυτός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις