ΒΑΜΒΑΚΟΥ. O Vamvakou Mountain Run, ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, θα «τρέχει» την Κυριακή (11/6) στον Πάρνωνα.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το χωριό της Βαμβακούς, στη Λακωνία.

  • Για ελάτε…

«Ελάτε να διασχίσουμε μαζί φαράγγια, δασικούς δρόμους, πεζοπορικά μονοπάτια, ξεκινώντας από τα 950μ. υψόμετρο και φτάνοντας ως τα 1.600μ. σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο με εναλλαγές στη διαδρομή μας!»

Η αθλητική διοργάνωση υλοποιείται για 3η φορά από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

  • Last year…

Το περασμένο καλοκαίρι, πάνω από 280 δρομείς, κυρίως από την Αθήνα, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα και την Τρίπολη, έδωσαν το δικό τους δρομικό ραντεβού στο χωριό, οπότε και φέτος ανανεώνεται το ραντεβού με όλους τους δρομείς.

Οι αθλητές θα κινηθούν στα Μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού μέσα από δύο απαιτητικές διαδρομές,

  • των 28 και,
  • των 7 χιλιομέτρων.

Credits

Ο Vamvakou Mountain Run δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.

  • Stay tuned | Save the date: Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, Βαμβακού Λακωνίας, στον Πάρνωνα..

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα! Βρείτε περισσότερες πληροφορίες

  • Ελάτε και φέτος να πάρουμε τα βουνά μαζί!

#VamvakouMountainRun | #VamvakouRevival

Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις