Κάντε το παρακάτω τεστ προσωπικότητας εάν σας γοητεύει η ανθρώπινη συμπεριφορά. Από το πώς κάθεστε εσείς ή οι άλλοι, θα μάθετε πώς να εντοπίζετε ποιος κρύβει μυστικά, να κατανοήσετε τις μη λεκτικές ενδείξεις στα ραντεβού και τις σχέσεις και να γίνετε ένας ισχυρός δημόσιος ομιλητής που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Η γλώσσα του σώματός μας αποκαλύπτει τα κρυμμένα συναισθήματα και τις σκέψεις μας.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα μπορείτε να “διαβάζετε” τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ανθρώπων και το πώς νιώθουν, μέσα σε λίγα λεπτά, απλά κοιτάζοντας τους το πώς κάθονται.

Τεστ προσωπικότητας: Τι λέει για σένα ο τρόπος που κάθεσαι; Μάθε τα κρυμμένα χαρακτηριστικά σου

Τεστ προσωπικότητας: Πώς κάθεστε

#1: Με τα γόνατα κολλημένα

Αν κάθεστε έχοντας τα γόνατά σας κολλημένα, η προσωπικότητά σας αποκαλύπτει ότι είστε ακριβής, λογικός στοχαστής και ειλικρινής. Συνήθως έχετε μια υγιή αυτοαντίληψη και μια θετική προοπτική για τη ζωή. Είστε σίγουροι για τον εαυτό σας.

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κάθονταν με αυτόν τον τρόπο στις συνεντεύξεις θεωρούνταν πιο ικανοί για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες είχαν υποβάλει αίτηση. Απέπνεαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους. Διαπιστώθηκε ότι είχαν λιγότερες ανασφάλειες.

Εάν η αγαπημένη σας καθιστή θέση είναι αυτή, συνήθως είστε αρκετά συγκρατημένοι. Μιλάτε μόνο όταν απαιτείται και αποφεύγετε να κουτσομπολεύετε. Ωστόσο, δεν κρατάτε πράγματα θαμμένα μέσα σας. Θα αποκαλύψετε τις σκέψεις τους με ευθύ τρόπο χωρίς κακή πρόθεση. Είστε επίσης αρκετά δυνατός στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας.

Συμβουλή για τη γλώσσα του σώματος: Εάν κάθεστε σε ένα περιβάλλον εργασίας, όπως για συνέντευξη για δουλειά ή για μια επαγγελματική συνάντηση, ίσως είναι πιο κατάλληλο να καθίσετε με τα γόνατά σας κολλημένα.

Ωστόσο, μερικές φορές, το να κάθεστε έτσι μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε άκαμπτοι. Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να χαλαρώσετε τους ώμους σας και να αφήσετε τα χέρια σας να κρέμονται φυσικά στα πλάγια. Μπορείτε επίσης να γύρευε ελαφρώς προς τα εμπρός για να δημιουργήσετε μια πιο ανοιχτή εικόνα σώματος.

#2: Με τα γόνατα ανοιχτά

Εάν κάθεστε με τα γόνατά σας ανοιχτά, είστε εγωκεντρικοί, γκρινιάζετε και σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας. Εκπέμπετε ενέργεια και προσπαθείτε να επιδείξετε τη δύναμή σας.

Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι αν κάθεστε με αυτόν τον τρόπο είστε αγχωμένος και έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση και γι’ αυτό θέλετε να πιάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο για να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας. Συνήθως έχετε χαμηλό εύρος προσοχής, ανησυχείτε πολύ, αλλά μπορεί να μην φαίνεται.

Σας αρέσει η τελειότητα, ωστόσο, δεν είστε πολύ καλοί στο να ολοκληρώσετε σωστά μια εργασία πριν μεταβείτε σε μια άλλη. Επίσης, σκέφτεστε συνεχώς υπερβολικά ή φοβάστε μήπως τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει. Μπορεί να έχετε καλές ιδέες αλλά συνήθως δυσκολεύεστε να τις διατυπώσετε.

Μπορεί επίσης να αγνοείτε τις συνέπειες των πράξεων ή των λόγων σας. Στις σχέσεις, συνήθως ξεφεύγετε από δεσμεύσεις. Εάν συναντήσετε αντίσταση, συμπεριφέρεστε ενοχλημένοι ή μερικές φορές όχι πολύ ευγενικά. Μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε να δώσετε έναν τίτλο στις σχέσεις σας στον κόσμο των γνωριμιών.

Συμβουλή για τη γλώσσα του σώματος: Το να κάθεστε με τα γόνατά σας ανοιχτά μπορεί να θεωρηθεί ως σημάδι κυριαρχίας ή αυτοπεποίθησης, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένδειξη ασέβειας ή επιθετικότητας.

Εάν κάθεστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως μια συνέντευξη για δουλειά ή μια επαγγελματική συνάντηση, ίσως είναι πιο κατάλληλο να καθίσετε με τα γόνατά σας ενωμένα.

Εάν κάθεστε έτσι μπροστά σε κάποιον που είναι του αντίθετου φύλου, μπορεί να το ερμηνεύσει ως ένδειξη σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Εάν δεν είναι αυτή η πρόθεσή σας, προσέξτε περισσότερο τη γλώσσα του σώματός σας.

#3: Με σταυρωμένα πόδια

Αν κάθεστε με σταυρωμένα τα πόδια σας είστε ο καλύτερος συνομιλητής στο δωμάτιο. Μπορείτε να κατευθύνετε οποιαδήποτε συζήτηση με ευκολία, είστε το λιγότερο επικριτικό άτομο και καταλαβαίνετε τι προσπαθεί να πει ο άλλος.
Έχετε την τάση να ονειρεύεστε πολύ, είστε γεμάτοι ιδέες και δημιουργικότητα, ονειροπόλοι και διαθέτετε ευφάνταστη σκέψη. Δεν εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους. Συνήθως κρατάτε τις σκέψεις σας για τον εαυτό σας. Μπορεί να χρειαστείτε πολύ χρόνο για να αφήσετε κάποιον στη ζωή σας. Δεν υποχωρείτε εύκολα.

Φαίνεστε φιλικοί αλλά δεν κάνετε εύκολα φίλους. Προτιμάτε να εστιάσετε στις δικές σας σκέψεις και συναισθήματα. Μαθαίνετε πράγματα. Συνήθως έχετε μια ελκυστική, χαρισματική προσωπικότητα.

Νιώθετε άνετα και δεν έχετε την ανάγκη να αποδείξετε κάτι στους άλλους. Απολαμβάνετε τη ζωή στο έπακρο. Συνήθως, γυναίκες που σταυρώνουν τα πόδια τους βρίσκονται συχνά ανάμεσα σε ηθοποιούς και καλλιτέχνες.

Συμβουλή για τη γλώσσα του σώματος: Το να κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη άνεσης και χαλάρωσης, αλλά μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένδειξη αμυντικότητας ή απομόνωσης.

Εάν κάθεστε σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως μια συνέντευξη για δουλειά ή μια επαγγελματική συνάντηση, ίσως είναι πιο κατάλληλο να καθίσετε με τα πόδια σας σταυρωμένα.

#4: Με σταυρωμένους αστράγαλους

Είστε προσγειωμένοι, κομψοί, εκλεπτυσμένοι. Συνήθως αποπνέετε έναν αρχοντικό αέρα. Εργάζεστε σκληρά και ακούραστα για να πετύχετε τους στόχους σας και είστε φιλόδοξοι.

Συνήθως σας αρέσει να είστε συγκρατημένοι ή να μην ανοίγεστε γρήγορα, ωστόσο έχετε μια παράξενη ικανότητα να είστε ήρεμοι και σίγουροι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μπορείτε επίσης να κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Δεν βιάζεστε να πάρετε αποφάσεις ή να κάνετε πράγματα. Ίσως η αύρα και η παρουσία σας να είναι αρκετή για να γίνουν τα πράγματα.

Ασχολείστε αρκετά με την εμφάνισή σας. Είστε επίσης καλοί στο να καλύπτετε τις ανασφάλειές σας. Είστε και καλοί ακροατές, ίσως γι’ αυτό οι άνθρωποι σας εμπιστεύονται πολύ. Είστε επίσης εχέμυθοι και συγκρατημένοι και δεν θα αποκαλύψετε ποτέ τα σχέδιά σας σε κανέναν άλλον.

Συμβουλή για τη γλώσσα του σώματος: Το κούνημα των ποδιών σας ενώ κάθεστε με αυτόν τον τρόπο μπορεί να θεωρηθεί ως σημάδι νευρικότητας ή άγχους.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να κουνάει τα πόδια του, προσπάαθήστε να χαλαρώσετε και να επικεντρωθείτε στη συζήτηση. Επιπλέον, το να σταυρώνετε τα χέρια σας ή να σκύβετε σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένοι ή αδιάφοροι.

#5: Με το ένα πόδι πάνω στο άλλο

Η θέση αυτή μοιάζει σαν να σχηματίζετε το σχήμα τέσσερα (4) και αποκαλύπτει ότι είστε σίγουροι, έγκυροι και κυριαρχικοί. Ανεξάρτητα από το φύλο, αν κάθεστε έτσι, τότε είστε πιο νεανικοί, χαλαροί, αυτάρκεις, κυρίαρχοι και σίγουροι σε σύγκριση με τα άτομα που επιλέγουν άλλες θέσεις καθίσματος. Είστε ασφαλείς και ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας.

Βάζετε το μυαλό και την ενέργειά σας προκειμένου να καλύψετε οποιαδήποτε έλλειψη σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας. Θέτετε στόχους και εργάζεστε έξυπνα μέχρι να τους πετύχετε όλους. Η καριέρα και η εκπαίδευσή σας αποτελούν προτεραιότητα για εσάς.

Απολαμβάνετε καριέρες που σας προσφέρουν ποικιλία και νέες γνώσεις και δεν σας κρατούν κολλημένους σε μια βαρετή ρουτίνα.

Αγαπάτε επίσης τον χώρο και την ιδιωτικότητά σας. Σύμφωνα με ειδικούς της συμπεριφοράς, μπορεί επίσης να πιστεύετε ότι όλα έχουν τον δικό τους χρόνο και τόπο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να ντύνεστε καλά και να δείχνετε όμορφοι. Ωστόσο, είστε ανταγωνιστική φύση και είναι πολύ πιθανό να απορρίψετε οποιαδήποτε άλλη γνώμη εκτός από τη δική σας.

Συμβουλή για τη γλώσσα του σώματος: Το να κάθεστε με τα πόδια σας με αυτόν τον τρόπο θεωρείται ως σημάδι κυριαρχίας ή δύναμης.

Εάν είστε αυθεντία, τότε μπορείτε να καθίσετε σε αυτή τη θέση. Ωστόσο, εάν είστε υφιστάμενος ή κατώτερος σε εργασιακό περιβάλλον, ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτή τη θέση.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις