Ένα καινούριο τεστ μπορεί να αποκαλύψει κάποια κρυφά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας ανάλογα με τον τρόπο που σταυρώνετε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χειρονομίες μας, όπως ο τρόπος που καθόμαστε, περπατάμε, μιλάμε, τρώμε, ακόμα και ο τρόπος που σταυρώνουμε τα χέρια μας, μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Οι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος έχουν αναλύσει σχολαστικά διάφορες τεχνικές σταύρωσης των χεριών για να αποκωδικοποιήσουν τι σηματοδοτούν για τον χαρακτήρα ενός ατόμου.

Πώς σταυρώνετε συνήθως τα χέρια σας πίσω από την πλάτη σας; Κρατάτε το ένα σας χέρι από τον καρπό ή πιάνετε τον άνω βραχίονά σας.

Τεστ προσωπικότητας: Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που σταυρώνετε τα χέρια σας

Κράτημα χεριού από τον καρπό

Αν κρατάτε το ένα σας χέρι από το καρπό, στέλνετε ένα σιωπηλό μήνυμα αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας. Δεν σας ενδιαφέρει να περιμένετε άπραγοι τη συμβολή κάποιου άλλου ή δεν εξαρτάστε από κάποιον άλλο. Έχετε την άνεση να στέκεστε στα δικά σας πόδια. Έχετε αυτοπεποίθηση και νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας. Δεν ανησυχείτε για το τι λένε ή τι κάνουν οι άλλοι- απλά χαλαρώνετε και είστε συγκεντρωμένοι στον εαυτό σας.

Ως επί το πλείστον είστε άνετοι με τον εαυτό σας. Δεν φοβάστε την ευπάθεια, αντίθετα, αποπνέετε μια αύρα ανωτερότητας, δύναμης και αυτοπεποίθησης. Είναι σαν να λέτε: “Σεβαστείτε το χώρο μου, ξέρω τι κάνω”. Μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις.

Αν είστε σε ηγετικό ρόλο, αυτή η στάση ενισχύει την εξουσία σας. Χρησιμοποιούν αυτή τη στάση του σώματος για να επιβάλλεται σεβασμό και να προβάλλεται αυτοπεποίθηση. Σας αρέσει να αναλογίζεστε βαθύτερα νοήματα και να αναλύετε καταστάσεις πριν αναλάβετε δράση.

Τεστ προσωπικότητας: Κράτημα του χεριού από τον άνω βραχίονα

Αν κρατάτε το χέρι σας από τον άνω βραχίονα, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας υποδηλώνουν ότι μπορεί να αισθάνεστε λίγο μικροκαμωμένοι. Αυτή η υποτακτική στάση δείχνει ότι δεν έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ίσως προσπαθείτε να παρηγορήσετε τον εαυτό σας ή αναζητάτε μια μικρή «κουβέρτα ασφαλείας». Όσο πιο σφιχτά και ψηλά πιάνετε το χέρι σας, τόσο περισσότερο μπορεί να βουίζουν τα νεύρα σας μέσα σας. Είναι ένα σημάδι ανησυχίας, απογοήτευσης και ίσως άγχους.

Μπορεί συχνά να δυσκολεύεστε να εκφραστείτε με αυτοπεποίθηση. Μπορεί να είστε ευάλωτοι στο στρες και στο άγχος. Μπορεί επίσης να έχετε την τάση να αποφεύγετε τις συγκρούσεις, προτιμώντας να κάνετε πίσω ή να συγκρατείτε τα συναισθήματά σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να διαθέτετε υψηλή ευαισθησία, γεγονός που σας δίνει τη δυνατότητα ενσυναίσθησης και κατανόησης των αγωνιών των άλλων.

Είναι πιθανό να είστε εσωστρεφείς και στοχαστικοί. Μπορεί να είστε εκ φύσεως συγκρατημένοι, προτιμώντας την παρατήρηση από τη συμμετοχή. Οι δυνατοί θόρυβοι, τα πλήθη ή τα χαοτικά περιβάλλοντα μπορεί εύκολα να σας καταβάλλουν. Προτιμάτε να αναλύετε τις καταστάσεις πριν αναλάβετε δράση και τείνετε να αποφεύγετε τις παρορμητικές αποφάσεις.

Πηγή: FOXreport.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις