Χρόνος Προετοιμασίας: 10’

Χρόνος Μαγειρέματος: 35’

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

4 Μερίδες

Υλικά

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6

200 γρ. κιμά σόγιας, κατά προτίμηση βιολογικό

600 ml καυτό νερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

4-5 κόκκους μπαχάρι

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

120 γρ. τριμμένο vegan τυρί για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά σόγιας και τον περιχύνουμε με το καυτό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Εντωμεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τον κιμά και αν θέλουμε τριμμένο vegan τυρί.

Κάτι ακόμα

Στο σιγομαγείρεμα προσθέστε ολόκληρα ντοματίνια για πιο φρέσκια και ανάλαφρη γεύση