Σε αυτή την εύκολη κι εναλλακτική συνταγή, ο ψητός μπακαλιάρος στο φούρνο αποκτά τη δροσιά από τα ντοματίνια και τη φίνα γεύση από το άρωμα που προσφέρει το θυμάρι.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τον τηγανιτό μπακαλιάρο και να τον απολαύσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο στο τραπέζι μας, εξίσου όμως νόστιμο και θρεπτικό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική. Μια εκδοχή του αγαπημένου μας ψαριού, σε μια άκρως μεσογειακή πρόταση.

Ψητός μπακαλιάρος στο φούρνο με δίχρωμα ντοματίνια και άρωμα θυμάρι

Υλικά για τη συνταγή:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα *
  • 300 γρ ντοματίνια δίχρωμα (κόκκινα & κίτρινα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 2 - 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (εναλλακτικά 1 κ.γ. ξερό θυμάρι)
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

*Για να ξαρμυρίσουμε το μπακαλιάρο τον βάζουμε μέσα σε κρύο νερό και για ένα εικοσιτετράωρο αλλάζουμε το νερό (6 – 8 φορές) μέχρι να φύγει το αλάτι από το πάστωμα του ψαριού.

Μαγείρεμα:

  • Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε πυρέξ και αδειάζουμε ολόκληρα τα ντοματίνια
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και απλώνουμε πάνω στα φιλέτα κι ενδιάμεσα στα ντοματίνια
  • Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά μας, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τρίβουμε το θυμάρι και περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί
  • Χώνουμε ανάμεσα στα υπόλοιπα υλικά τις λεπτές φέτες λεμονιού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα, ανάλογα πόσο παχιά είναι τα φιλέτα. Ο ιδανικός χρόνος ψησίματος είναι όταν με το πάτημα του πιρουνιού, το φιλέτο χωρίζεται σε μικρότερα κομμάτια χωρίς αυτό να διαλύεται

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις