Τα μάτια μας είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά όργανα στο σώμα μας. Ωστόσο πολλές φορές ξεγελιούνται από τις ψευδαισθήσεις. Σήμερα, έχουμε μια από τις πιο μπερδεμένες ψευδαισθήσεις που κυκλοφορούν.

Η σημερινή ψευδαίσθηση δεν θα είναι μόνο μια δοκιμή του πόσο καλά βλέπετε, αλλά και μια δοκιμή του πόσο παρατηρητικοί είστε. Εάν είστε από αυτούς που είναι περήφανοι για την όρασή τους, τότε αυτή η οπτική ψευδαίσθηση θα σας δώσει την ευκαιρία να το αποδείξετε μια για πάντα. Αλλά προσέξτε, η πλειοψηφία των ανθρώπων που το δοκιμάζουν, δεν βρίσκουν τη σωστή απάντηση.

Η σημερινή οπτική ψευδαίσθηση αφορά τα πρόσωπα

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να βλέπουν πρόσωπα σχεδόν σε όλα. Αυτό λέγεται «παρειδωλία». Συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχουν δύο κυκλικά σχήματα στο επάνω μέρος και ένα άλλο σχήμα στο κάτω μέρος που μπορεί να είναι τα χείλη. Οι σημερινές οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν να κάνουν με την εύρεση προσώπων.

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις, στοχεύουν να βελτιώσουν την απόδοσή σας και όχι απλώς να σας διασκεδάσουν. Και πραγματικά, τα εγκεφαλικά πειράματα και τα παζλ είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα εκεί έξω για να κάνουν τον εγκέφαλο πιο ευφυή. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη λύση είναι να σκέφτεστε αντισυμβατικά.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι για την πρόκληση; Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Οπτική ψευδαίσθηση: Πόσα πρόσωπα βλέπεις στην εικόνα; Λίγοι βρίσκουν και τα 9

Η πρόκληση είναι απλή: Βρείτε τον αριθμό των προσώπων που βρίσκονται στην εικόνα. Αν κοιτάξτε προσεκτικά μπορείτε να διακρίνετε τουλάχιστον δύο πρόσωπα με την πρώτη ματιά. Πόσοι πρόσωπα βρίσκονται στην εικόνα τελικά;

Πριν αποκαλύψουμε την απάντηση, δώστε στην εικόνα άλλη μια ευκαιρία και μετρήστε τα πρόσωπα για μια τελευταία φορά. Ίσως βρείτε ένα πρόσωπο που πριν αγνοήσατε.

Εάν είστε έτοιμοι με την απάντησή σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να τη δείτε!

Εδώ βρίσκεται η απάντηση:

Υπάρχουν συνολικά 9 Πρόσωπα. Τα βρήκατε όλα;

Πείτε μας πόσο κοντά ήταν η απάντησή σας! Παρεμπιπτόντως, μόνο το 25% των ανθρώπων που το επιχειρούν καταφέρνουν να το λύσουν!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις